Tefecilik yapan 7 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta pos cihazı yoluyla tefecilik yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2011 18:15 GÜNCELLEME 03.05.2011 18:15 Polisiye vakalar
Tefecilik yapan 7 kişi gözaltına alındı
Tefecilik yapan 7 kişi gözaltına alındı

Şahısların, iş yerinde yapılan aramada 2 yıl için tefecilik faaliyetinden 1 milyon 103 bin 154 lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
    
Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali İşlerle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan A.E.K’ya ait sarrafa operasyon düzenledi. Pos yoluyla tefecilik yaptıkları iddiasıyla iş yeri sahibi ile birlikte F.K., Ö.F.K., B.T., F.Ö., M.T. ve T.S. isimli şahıslar gözaltına alındı.
   
 İş yerinde yapılan aramalarda ise pos cihazı yoluyla sahte belgeler tanzim etmek suretiyle yapılan tefecilik sonucunda şüphelilerin altın satışı yapmadan pos cihazından kart çektikleri belirlendi. 2008 ve 2009 yılı belgelerinin incelenmesi sonunda tefeciliği konu toplam hasılatın 37 milyon 874 bin 961 liradan 1 milyon 103 bin 154 lira olmak üzere tefecilik faaliyetinden haksız kazanç elde edildiği belirlendi.
    
Aynı şahsa ait 2 ayrı iş yerinde ve şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramada ise çok sayıda pos çıktısı (slip), 24 adet senet, 10 adet çek, 1 adet başka firma adına çalışır vaziyette pos cihazı, 3 adet başka şahıslar adına dekont, 49 adet fişek, 86 sayfa not kağıdı ve 1 adet sikke ele geçirildi.
    
Gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından haksız kazanç elde ederek vergi kaçakçılığı yapmak suretiyle devleti zarara uğratmak, ekonomik açıdan zor durumda olan vatandaşlara yüksek oranda komisyon karşılığı faizle para satmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR