Kimlik soran polise köpekle saldırı!

Adana'nın merkezinde koyun otlatan iki çobana kimlik soran polis çobanların köpekli saldırısına uğradı. Polis saldırıdan biber gazı kullanarak kurtulurken çobanlar güçlükle gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2011 11:14 GÜNCELLEME 16.05.2011 11:14 Polisiye vakalar
Kimlik soran polise köpekle saldırı!
Kimlik soran polise köpekle saldırı!

Olay merkez Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde meydan geldi. İddiaya göre D-400 karayolu kenarı Atakent Mahallesi'nde kaldırımda ve boş alanda İsmail Alboğa (32) ve kardeşi Mehmet Alboğa (30) pazar sabahı koyun otlatmaya başladı. Yanlarında iki tanede çoban köpeği olan çobanları koyunları boş arazi dışına çıkarak kaldırıma ve D-400 karayoluna gelmeye başladı.

Bu nedenle vatandaşlar 155'i arayarak karayolunda koyunların tehlikeli bir vaziyette gezdiği ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis olay yerine giderek çobanları uyarıp kimlik sordu. Polisin Mehmet ve İsmail Alboğa kardeşlere kimlik sormasıyla polisle aralarında tartışma başladı. Bir türlü kimliklerini göstermek istemeyen şahıslar polise mukavemet etti. Polis şahısları kimliği olmadığı için gözaltına almaya çalışınca yanlarında duran köpekleri polisin üzerine gönderdi. Polisler köpeklerden araçlarına kaçarak zor kurtuldu.

Polis hemen telsizden olay yerine takviye ekip istedi. Bu arada çobanlarda anneleri Behiye Alboğa (66) ve ağabeyleri Veli Alboğa'yı (40) olay yerine çağrıldı. Olay yerine hem takviye polis hem de Alboğa ailesi geldi. Takviye ekibin gelmesiyle polis köpeklere ve çobanlara biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Polis daha sonra İsmail ve Mehmet Alboğa'yı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Bu sırada anne Behiye Alboğa, polise tepki gösterince polisin tepkisiyle karşılaştı.

Şahıslar güçlükle gözaltına alınarak polis aracına bindirilip Akıncılar Polis Merkezi'ne götürülerek gözaltına alındı. Bu arada şahısların nüfus cüzdanı olmadığı için polise zorluk çıkardığı belirlendi. Bu arada çobanlar gözaltına alınınca köpekler ve koyunlar yolda trafiğe tıkadı. Bu nedenle çobanların bir yakını çağrılarak koyunların götürülmesi sağlandı. Zanlılara görev başındaki memura mukavemetten işlem yapılacağı öğrenildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • burakkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    olay nasıl oldu acaba tek onlü bakmak yanlış gariban çoban olayıda olabilir. sabah sabah çobanlara musallat olumuş olabilirler
    Cevapla
  • hasangulten 13 yıl önce Şikayet Et
    islahlık iller. hangi haberi okusak,olaylı iller olarak karşımıza ya Adana,ya diyarbakır,hakkari,van çıkıyor.bu illere sıkı bir denetim şart.artık polis mi ordu mu olur onu bilmem.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR