Karabiberin farklı kullanım alanları

Yemeklerin vazgeçilmez baharatı karabiberin hiç bilmediğiniz kullanım alanları var. Karabiber kullanarak bitmeyen öksürüğünüzü bitirebilir ya da cildinizi temizleyebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2017 08:27 GÜNCELLEME 24.10.2017 11:18 Pratik Bilgiler
Karabiberin farklı kullanım alanları
Karabiberin farklı kullanım alanları

İşte karabiberin bilinmeyen kullanım alanları…

-Birçok kadın renkli çamaşırları yıkanırken renklerinin solmasından şikâyet eder. Bu şikâyetten kurtulmanın hiç aklınıza gelmeyecek bir yöntemi var. Renkli çamaşırların renginin koruması için çamaşırları makinaya koyduktan sonra üzerine bir çay kaşığı karabiber dökün. Bu şekilde makinayı çalıştırın.  Çamaşırlarınızın renklerini koruduğunu göreceksiniz.

-Eğer kaslarınızda ağrı hissediyorsanız bunun için yapmanız gereken tek şey karabiber yağı ile kaslarınıza masaj yapmak. Karabiber yağı  gergin kasların gevşemesine yardımcı olur.

-Eğer midenizde hazımsızlık problemi varsa bu sorunu da ortadan kaldırmak için karabiberi kullanabilirsiniz. Çünkü karabiber mide asidinin fazlalaşmasına yardımcı oluyor ve sindirimin hızlanmasını sağlıyor.

-Karabiber antioksidan içerir bunun yanı sıra anti bakteriyel özelliklere de sahiptir. Bunun için cilt temizlemesinde kullanılır. Özelikle temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler karabiber yağı ile ciltlerine masaj yapmalar gerekir.

-Karabiberin en önemli özelliklerinden biri de balgam söktürücü olarak kullanılmasıdır. Bunun için yapılması gereken bir bardak çayın içine bir çay kaşığı karabiber atarak tüketmektir. Bunun yanında bir bardak sıcak suyun içine bir kaşık bal ve bir çay kaşığı karabiber atılırsa hem balgamdan hem de öksürükten kurtulabilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR