Ütü nasıl temizlenir?

Evimizin yardımcısı ütünün tabanını nasıl temizleyebiliriz? Ütüdeki kireçlenmeyi nasıl engelleyebiliriz?

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2018 07:58 GÜNCELLEME 25.01.2018 09:45 Pratik Bilgiler
Ütü nasıl temizlenir?
Ütü nasıl temizlenir?

Ütü, günlük hayatımızda en çok kullandığımız ev aletlerinden biridir ve sıklıkla kullandığımız için zamanla kireçlenir. Ütünün iç kısmına yerleşen kireç dışındaki kirlerle birleşince ütünün buhar delikleri kapanır ve iyi ütülememeye başlar. Bu durumda ütüyü temizlemeden kullanmak kıyafetlerimize de zarar verir.

İşte ütünüzü temizlemenin kolay yolları;

-Ütünün iç kısmındaki kireçlenme için limon tuzundan faydalanabilirsiniz. Bir tencerenin içinde kaynattığınız suya bir miktar limon tuzu atın. Daha sonra kaynattığınız suyu ütünün su haznesi koyun. Buhar düğmesine bir kaç kez basın ve bekleyin. Ütünün kireçle tıkanmış kanalları açılmaya başlayacaktır. Ütü soğuduktan sonra haznedeki suyu boşaltabilirsiniz.

-Ütünün tabanı için temizliğe başlarken ütünün fişe takılı olmadığına emin olmalısız. Bir kabın içerisine su ve sirke koyun. Daha sonra hazırladığınız karışımla yumuşak bir bezi nemlendirin. Ütünün düğmelerine su kaçmaması için bezi çok ıslatmamaya dikkat edin. Nemlendirdiğiniz bezin üzerine biraz tuz dökün ve ütünün tabanını temizleyin. Ütü tabanındaki kirlerin tuzlara yapıştığını göreceksiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR