Hindistan cevizi nasıl kesilir?

Nasıl kesileceğini bilmediğimiz için hepimiz bir kez olsun Hindistan cevizini alıp almamak konusunda kararsız kalmışızdır, ancak Hindistan cevizini kesmenin çok kolay yolları var. Bizde sizler için Hindistan cevizinin nasıl kesileceğini anlatan 3 farklı yolu araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2018 07:14 GÜNCELLEME 11.03.2018 09:11 Pratik Bilgiler
Hindistan cevizi nasıl kesilir?
Hindistan cevizi nasıl kesilir?

Hindistan cevizi, kandaki kolesterolün düşmesini sağlayarak metabolizma ve sindirim sisteminin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olan bir meyvedir. Böyle faydalı bir meyveyi sırf kesmeyi bilmediğiniz için tüketmekten çekinmeyin. 

İşte Hindistan cevizini kesmenin en pratik yolları…

1- ÇEKİÇ VE BIÇAK YÖNTEMİ

Hindistan cevizi nasıl kesilir?

Hindistan cevizinin yumuşak noktasını bulup ilk olarak orayı bir bıçak yardımıyla delin. İçinden çıkan suyu cam bardağa aktarın. Ardından Hindistan cevizinin tam ortasına çekiç ile sert bir şekilde vurun, Hindistan cevizi bir anda ortadan ikiye ayrılacaktır.

2- FIRINDA ISITMA YÖNTEMİ

Hindistan cevizi nasıl kesilir

Hindistan cevizinin yumuşak gözünü bulup bıçak ya da tornavida yardımıyla delerek içindeki suyu bardağa aktarın. Ardından Hindistan cevizini 200 derecelik fırında 15 dakika boyunca ısıtın. 15 dakikanın sonunda Hindistan cevizinin kabuğunun çatlamış olduğunu göreceksiniz.

3- DERİN DONDURUCU YÖNTEMİ

Hindistan cevizi nasıl kesilir?

Hindistan cevizini en düşük ayarda derin dondurucuya koyun ve 12 saat boyunca dondurucuda bekletin.Daha sonra Hindistan cevizini derin dondurucudan çıkarın. Donmuş olan Hindistan cevizinin kabuğuna çekiç yardımıyla dairesel hareketler çizerek vurduğunuzda kabuk dağılacaktır.

HİNDİSTAN CEVİZİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?

  1. Hindistan cevizinin taze olup olmadığını anlamak için almadan önce elinizde sallayın eğer içinde su yok ise bu onun taze olmadığını gösterir.
  2. Bıçak yardımıyla yapılan kesme işlemlerinde yaralanma durumları ile karşılaşmamak için dikkatli olmanızda fayda var.
  3. Eğer fırında ısıtma yoluyla kesme işlemini gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Hindistan cevizini fırından çıkarır çıkarmaz buz gibi soğuk suyun olduğu bir kabın içine daldırın.
  4. Hindistan cevizini soyduktan sonra kalan koyu kahverengi ince zarı da yiyebilirsiniz, çünkü bu zar lif açısından oldukça zengindir ve yenilebilir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR