Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir?

Hemen hemen pek çok kişinin mutfağında mermer ya da granit tezgah bulunur. Peki mermer veya granit tezgahlar nasıl temizlenmelidir? İşte en doğru şekilde tezgah temizleme yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2018 07:22 GÜNCELLEME 07.04.2018 08:10 Pratik Bilgiler
Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir?
Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir?

Mutfakta en çok kirlenen alanlardan biri tezgahlardır. İster mermer ister granit olsun çok çabuk kirlenen tezgahların kendilerine göre bir temizleme yöntemleri var. 

İşte tezgahları temizleme yöntemi...

MERMER TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Mermer tezgahlar düzenli olarak temizlenmediğinde sararmaya başlarlar. Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın. Tezgahınız ilk günkü gibi tertemiz olacaktır. 

GRANİT TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Şık görünümleri nedeniyle çok sık tercih edilen granit tezgahlar aynı zamanda çok çabuk da kirlenirler. Bu nedenle granit tezgahları sık sık temizlemeye dikkat edin. Her gün düzenli olarak ılık su ve sıvı sabun ile yıkayın. 

Bunun dışında farklı bir yöntemde uygulayabilirsiniz. Bunun içinde kabartma tozu ile ılık suyu karıştırın. Karışım ile tezgahınızın üzerini temizleyin. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR