Nikah şapkası yapımı

Özellikle nikah törenlerinden kullanılan vualeti, evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte sizlere adım adım vualet yapmanın yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2018 07:03 GÜNCELLEME 23.04.2018 07:46 Pratik Bilgiler
Nikah şapkası yapımı
Nikah şapkası yapımı

Artık nikah törenleri de neredeyse düğünler kadar gösterişli merasimler haline geldi. Bu durum gelinlerin giydiği nikah elbiselerine ve aksesuarlarına da yansıdı. Özellikle duvak yerine kullanılan nikah şapkaları, büyük ilgi görmeye başladı. Son derece şık ve gösterişli olan bu aksesuar, nikah törenlerinin vazgeçilmezlerinden olmuş durumda. Peki, bu kadar ilgi gören nikah şapkasını evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte nikah şapkası yapımı...

Malzemeler:

Bir adet oval şekilde kesilmiş ince sünger (eski bir sütyen süngeri de kullanılabilir)
Bir adet beyaz makara 
Bir adet dikiş iğnesi
2 adet eski bir metal toka 
Silikon tabancası 
Yarım metreden daha az tül 
İsteğe bağlı süsleme malzemeleri
Yarım metreden daha az beyaz kumaş

Yapılışı:

Sünger parçasını beyaz kumaş ile kaplayın. Kumaşı kaplamadan önce çok dikkatli olun, çünkü kumaş çok sıkı olursa içindeki sünger katlanır. Eğer bol olursa da sünger kumaşın içinde hareket eder, bu da kötü bir gürüntüye sebep olur. 

Vualetin üst kısmına inci taşlarlar ya da istediğiniz türden süsleme eşyaları ile süsleyebilirsiniz. Bunun için dikim yapmaya gerek yok silikon tabancası kullanabilirsiniz. 

Daha sonra tülü ne kadar kullanmak istiyorsanız o kadar kesin. Tülü hafif büzük olacak şekilde dikin. Bu işlemin ardından tülü, beyaz kumaşla kaplanmış olan süngerin alt kısmına dikin. 

Vualetin iç kısmına yine silikon tabancası kullanarak tokaları yapıştırın. 

İşte vualetiniz hazır...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR