Perde ölçüsü nasıl alınır?

Perde ölçüsü nasıl alınmalı? Perde alırken nelere dikkat edilmeli? Perde çeşidine göre ölçü değişir mi? İşte tüm bu soruların yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2018 07:29 GÜNCELLEME 12.05.2018 09:04 Pratik Bilgiler
Perde ölçüsü nasıl alınır?
Perde ölçüsü nasıl alınır?

Evinize yeni bir perde alacağınız zaman sipariş vermeden önce pencerelerin ölçüsünü almak gerekir. Peki, perdelerin çeşitlerine göre ölçü nasıl alınır? İşte yanıtı...

TÜL PERDE ÖLÇÜSÜ

Perdenin genişliğini dilediğiniz ölçüye göre alabilirsiniz. Yüksekliğini ise yere değecek uzunlukta istiyorsanız ölçüden 3 cm eksik vermelisiniz.

FON PERDE ÖLÇÜSÜ

İlk olarak camın yüksekliğini ölçmeli, daha sonra o sayının 3 cm eksiğini sipariş vermelisiniz. Ağırlıklı olarak yerde birikmesini istiyorsanız, yere kadar ölçüp 15 cm fazlasını eklemelisiniz. Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde sabahleyin eve giren güneş ışını kesilebilir. Bunun için ise ideal fon eni 70-90 cm arasıdır.

STOR PERDE ÖLÇÜSÜ

Pencere çerçevesinin iki tarafından da eşit miktarda dağıtarak toplam 40 santim taşırarak ölçü almanız tavsiye edilir.

KRUVAZE PERDE ÖLÇÜSÜ

Kruvaze perde için ilk önce sağdan daha sonra soldan en az 25-50 cm arası taşırmalısınız. Boyu için ise yere kadar ölçüsünü alın ve taşırma yapmadan olduğu gibi sipariş etmelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR