Pişirme suları nasıl kullanılır?

Mutfakta yemek yaparken çoğu zaman bakliyatları ya da diğer yiyecekleri haşlayarak sularını çıkarırız. Genellikle atılan bu haşlama sularının mutfakta farklı alanlarda kullanılabileceğini biliyor musunuz? İşte sizlere haşlama sularının birbirinden farklı kullanım alanları...

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2018 07:56 GÜNCELLEME 02.05.2018 08:08 Pratik Bilgiler
Pişirme suları nasıl kullanılır?
Pişirme suları nasıl kullanılır?

Haşlanan bazı gıdaların suları vitamin ve mineral deposu olmasına rağmen yararları bilinmediği için dökülür. Eğer sizde haşlama sularını döküyorsanız bu haberden sonra vazgeçeceksiniz. 

İşte haşlama sularının faydaları...

NOHUT SUYU 

Nohut suyu, protein bakımından oldukça zengindir. Hatta içinde bulunan protein yumurta ile eşit miktardadır. 

TURŞU SUYU 

Turşu suyu içinde bulunan baharat sebebi ile salatalarda sos yerine kullanılabilir. Özellikle patates salatasına çok yakışan bir sostur. 

MISIR SUYU 

Mısırı haşladıktan sonra suyunu küçük kapların içine koyun ve saklayın. Daha sonra baharatlarla zenginleştirerek çorbalarınızın içine koyabilirsiniz. Ayrıca eğer bahçeniz varsa ve ya da çiçek bakıyorsanız mısır suyunu gübre olarak kullanılabilir

PATATES SUYU 

Patates suyu da atılmaması gereken haşlama sularındandır. Patates haşlandıktan sonra suyunu saklayın ve bu suyu çorbalara sos olarak kullanın. Bunun dışından patates suyunu sosları koyulaştırmak içinde kullanabilirsiniz.

MAKARNA SUYU 

Makarna suyu nişasta bakımından zengindir. Makarna suyunu da sos yaparken ya da kıvamını tutturamadığınız çorbaların içine karıştırabilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR