Halıya dökülen ağda nasıl çıkarılır?

Ağda lekelerinin halıdan ya da kumaştan nasıl temizleyebileceğinizi sizler için araştırdık. İşte yere dökülen ağdayı çıkarmak için bilmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2018 07:00 GÜNCELLEME 24.05.2018 11:06 Pratik Bilgiler
Halıya dökülen ağda nasıl çıkarılır?
Halıya dökülen ağda nasıl çıkarılır?

Kadınlar çay, kahve, meyve, çimen ve mürekkep lekelerinin yanı sıra bir de yapışkan olmaları nedeniyle ağda lekelerini çıkarmakta oldukça zorlanırlar. Peki, bu ağdalar halıya ya da kumaş üzerine döküldüğü zaman ne yapılmalı?

Öncelikle yapmanız gereken şey, ağdanın bulaştığı alanı sıcak su ile veya yağ çözücü ile silmektir. Ardından kullanacağınız tineri ya da gaz yağını leke üzerine dökün. Ağdanın çıktığından emin olana kadar çitileyin ve bol su ile yıkayın.

Uygulanabilecek bir diğer yöntem ise zeytinyağı veya bebek yağıyla yapılan bir temizlik işlemidir. Bunun için bir pamuğa zeytinyağı ya da bebek yağı dökün. Ardından lekeli bölge üzerinde silme işlemini gerçekleştirin. Eğer silmenize rağmen küçükte olsa bir leke kaldıysa, deterjanlı bez ile silerek temizliği bitirin.

YORUMLAR 4
  • Seda 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne varsa hepsini denedim parmaklarımı hisstemiyorum artık bnimki leke deil agdamakinasi devrildi butun agdalar haliya dokuldu
    Cevapla
  • sevda 4 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler çok çokkk
    Cevapla
  • sevda 4 yıl önce Şikayet Et
    tiner ğerçekden işe yaradı size çok teşşekkür ederim
    Cevapla
  • Helin 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesekürler çıktı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR