Portmanto kokusu nasıl giderilir?

Ayakkabıların saklanması için kullanılan portmantolar, zamanla eve rahatsız edici bir koku yaymaya başlarlar. Peki, portmantoların etrafa yaydıkları bu kokudan nasıl kurtulabiliriz. İşte yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2018 08:00 GÜNCELLEME 06.06.2018 11:36 Pratik Bilgiler
Portmanto kokusu nasıl giderilir?
Portmanto kokusu nasıl giderilir?

Portmantolar, ev içinde hem ayakkabıların hem de dışarı çıkarken giyilen kıyafetlerin muhafaza edildiği alandır. Ancak portmantoların ayakkabı kısmında bulunan kötü koku zamanla eve yayılır. Bu kokunun kaynağı çoğu zaman üst üste dizilmiş ve bakımı yapılmamış ayakkabılardır. Size önereceğimiz birkaç tavsiye ile bu kokudan kurtulabilirsiniz. 

- Her şeyden önce portmantonun içine konulan ayakkabıların temiz olması gerekir. Portmantonun içine ayakkabılar asla çamurlu ve kirli bir şekilde konulmamalıdır. Bu durum hem dolabın içinin kokmasına hem de zamanla bölgede bakterilerin çoğalmasına neden olur. 

- Ayakkabılar portmantonun içine üst üste konulmamalıdır. Bu ayakkabıların havasız kalarak kokmasına neden olur. 

- Portmanto, iki günde bir ıslak mendille ya da hoş kokulu bir spreyle silinerek temizlenmelidir. 

- Portmantonun raflarının içine koku giderici koyabilirsiniz. 

- Sürekli olarak koku yapan belirli bir ayakkabınız varsa onu portmantonun içine koymadan önce balkonda açık havada bırakarak kokusu yok olduktan sonra portmantonun içine koyabilirsiniz. 

Bunlarla birlikte portmantoya asılan mont, kaban ya da hırka giyim kıyafetlerin asla terli bir şekilde asılmaması gerekiyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR