Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?

Halıfleksin mi yoksa parkenin mi daha kullanışlı olduğunu avantaj ve dezavantajlarıyla sizler için araştırdık. İşte yer döşemesinde dikkat etmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2018 07:27 GÜNCELLEME 01.08.2018 08:26 Pratik Bilgiler
Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?
Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?

Yer döşemesi seçiminde halıfleks mi yoksa parke mi yaptıracağınız konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, her iki zemin tasarımının avantajlarını ve dezavantajlarını sizler için araştırdık. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

1- HALIFLEKS KULLANIMI

Yer döşemesinde uygun fiyatlı oluşu ve kolay temizlenmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilen halıflekslerin avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunuyor. İstatistiklere göre her bir metrekareye düşen 67 gram toz, insan sağlığını riske atabiliyor.

Toz tutmasının yanı sıra ağır kimyasallar içeren bu halıflekslerden en çok bebekler, çocuklar ve evdeki hayvanlar etkilenebiliyor. Eğer halıfleksin satın alınması düşünülüyorsa, bu kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.

2- PARKE KULLANIMI

Evlerde modern bir hava oluşturan parke zeminlerin ahşap, lamine, rabıta ve karo gibi çeşitleri mevcut. Özellikle ahşap parkeler şık durması, uzun süre dayanıklı olması, ses ve ısı izolasyonunu sağlayabilmesi bakımından sıklıkla tercih edilebiliyor. Halıflekse oranla sağlık açısından daha güvenilir bir zemin tasarımı türüdür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR