Bıçak nasıl bilenir? Evde kolay bıçak bileme yöntemleri

Zaman içerisinde en keskin bıçağın bile ucu körelebilir. Bu gibi körelme durumlarında bileme işlemi yapılmalıdır. Bileme işlemi bıçağı eski kalitesi ve keskinliğine döndürmede profesyonel bir etkiye sahiptir. Peki, bıçak nasıl bilenir? Bıçak bileme işlemi en pratik nasıl yapılır? İşte, yanıtlar...

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2020 07:21 GÜNCELLEME 02.01.2020 10:44 Pratik Bilgiler
Bıçak nasıl bilenir? Evde kolay bıçak bileme yöntemleri
Bıçak nasıl bilenir? Evde kolay bıçak bileme yöntemleri

Bıçak mutfaklarımızın en önemli araçlarından biri olmakla birlikte bazı durumlarda et kesiminde kullanımı daha da artıyor. Sürekli kullanılan bıçaklar zamanla körelir ve kesmez hale gelir. Böyle bir durumda bıçak bileme taşına ihtiyaç duyarız. Ama her zaman evlerimizde bileme taşı olamayabiliyor. Bunun yerine alternatif olarak gazete ile bıçakları bilenebilir. Peki, bıçak bilemenin en kolay yöntemleri nelerdir? Bıçak bilenirken nelere dikkat edilmelidir? İşte, yanıtlar...

Bıçak bileme yöntemleri

BIÇAK NASIL BİLENİR? BIÇAK BİLEME YÖNTEMLERİ

Gazete kağıdı alınız ve bıçağın keskin tarafını eğik tutarak gazeteye gelecek şekilde sürtünüz. Bir dakika boyunca bu işlemi uygularsanız bıçağınız eskisi gibi keskin hale gelecektir.

- Zımpara uygulayarak bıçağı bileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bileme taşı da satın alabilir ve bıçağı kolay yoldan bileyebilirsiniz.

-  Ağzı kalınlaşmış ve oldukça körelmiş bıçakları bilemek için ise masat yerine bıçak bileme makineleri kullanılması daha doğru olur. 

Bıçak bileme yöntemi

- Bıçak bilenirken uygulanan kenar  türü, bıçak ağzının keskinliğini ve dayanıklılığını belirlemektedir. Uygulanan açı 30-40 ° arasında olmalıdır. Bileme işi büyük özen ile yapılmalıdır.

Bıçak nasıl bilenir?

- Porselen kupaların altında genellikle cilasız bir kısım yer alır. Alçı taşına benzer bu kısım bıçakları keskinleştirmek için işinize yarayacaktır.

Yemek tabağı altı ile bıçak bileme

Yemek tabağının alt kısmını, daha büyük bıçakları keskinleştirmek için tercih edebilirsiniz. Yemek tabağının altını kullanarak bıçakları keskinleştirmek isterseniz, tabağı bir bez üzerine ters çevirin ve kaymasını önleyiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR