Et nasıl saklanır?
Kurban Bayramı dolasıyla kurban kesen kesmeyen pek çok kişinin evine et girecek. Peki, kurban eti en doğru koşullarda nasıl saklanır? İşte sizlere kurban etini saklamanın en sağlıklı yolu...
ABONE OLUzmanlar kurban etinin saklanma ve tüketilme koşulları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Uzmanlara göre kurban eti hemen tüketilmemeli ve saklanma koşullarına uyulması gerekiyor. Aksi takdir de kurban etinde bakteriler üremeye başlıyor.
Protein bakımından son derece zengin olan kırmızı et, bu özelliği sebebi ile de çok çabuk bozulabiliyor. Pek çok beslenme uzmanına göre kurban eti, buzdolabından en fazla 3 gün saklanabiliyor. Bunun dışın et, dondurucuda -4 derecede, derin dondurucuda -32 derecede 3 ay saklanabiliyor.
Kemiksiz et, kuş başı kuş başı doğranmalı ve buzdolabı poşetlerine sadece bir yemek yapacak miktarda koyarak buzlukta saklayın.
Çekilen kıymada aynı şekilde parçalara bölünerek buzdolabı poşetlerinin içine konulmalıdır. Kıymada ette büyük parçalar halinde saklanmamalıdır.
Ciğer, böbrek ve kalp gibi organları da parçalara bölerek saklayabilirsiniz. Bu parçaları buzdolabında değil, buzlukta ya da derin dondurucu da saklamaya özen gösterin ve etten daha önce tüketin.