Evde gül suyu nasıl yapılır? Gül suyu yapmanın kolay yöntemi...

Vücut sağlığından cilt bakımına kadar bir çok faydası bulunan gül suyunu evde pratik bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz? İşte adım adım evde gül suyu yapımı ve püf noktaları tüm detaylar yazımızın detaylarında öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 16:00 GÜNCELLEME 04.05.2020 17:59 Pratik Bilgiler
Evde gül suyu nasıl yapılır? Gül suyu yapmanın kolay yöntemi...
Evde gül suyu nasıl yapılır? Gül suyu yapmanın kolay yöntemi...

Her gece uyumadan önce cildini gül suyuyla temizleyip yatanlar çok iyi bilirler ki gül suyu güzelliğimiz için olmazsa olmazlardan. Uzun süredir kullandığı gül suyu, 20 tl den 50 tl ye kadar fiyatı çıkıyor. Gül suyu ile cilt bakımı yapıyorsanız mutlaka saf ve doğal olanı kullanmalısınız. Dışarıda satılan birçok gül suyunun içerisinde kolonya veya alkol bulunmaktadır. Bu da cildinize bakım yapmak yerine zamanla zarar görmesine neden olabilir. Hem doğal hem çok kolay hem de uygun bir fiyata evde gül suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Gözenekleri sıkılaştıran, sivilce oluşumunu önleyen gül suyunu hazırlamanız için izleyeceğiniz adımları haberimizin detaylarında öğrenebilirsiniz. İşte adım adım gül suyu yapımı:

MALZEMELER:

2 bardak kaynamış sıcak su (içme suyu)
2 adet gülün yaprakları
Bir kavanoz

YAPILIŞI:

Kaynamış suyu kavanozun içerisine koyun ve içerisine gül yapraklarını ekleyerek kapağını sıkıca kapatın. 

Güneş ışığı olmayan ve nemden uzak bir yerde su oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Kavanozdaki su oda sıcaklığına geldiğinde kapağını açın ve süzün. 

İşte tamamen doğal gül suyunuz hazır!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR