Mantar kolayca nasıl temizlenir?

Mantar yıkandığında içindeki proteini kaybettiğini biliyor muydunuz? Sizler için mantar temizlemenin püf noktalarını araştırdık...

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2018 07:14 GÜNCELLEME 09.09.2018 08:28 Pratik Bilgiler
Mantar kolayca nasıl temizlenir?
Mantar kolayca nasıl temizlenir?

Mantarın insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Birçok çeşit yemek yapılabilen mantar aynı zamanda çorba çeşitlerinde de görebilirsiniz. Tartışılan en önemli konulardan biri de mantarın nasıl temizlenmesi gerektiğidir. Besin değerini kaybettiği için mantarın yıkanması doğru değildir. Suyla yıkanan mantarlar yıkandıktan sonra çok su çekerler. Çektikleri su pişirdikten sonra  lezzetinin kaybolmasına neden oluyor. Mantarları yıkamadan birçok farklı yöntemle temizleyebilirsiniz.

İŞTE MANTAR TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

- Mantarları temiz bir bez kullanarak ya da kağıt havlularla silebilirsiniz. Toplandıkları yerde zamanla üstlerinde toprak ve kir bulunuyor. Bu yüzden tek tek havlu kağıt kullanarak hepsinden kurtulabilirsiniz. Ayrıca lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmemiş olur.

- Bu yöntem ile mantarları birer birer saplarından ayırarak şapka kısımlarından koparıp kararmış olan tarafı zardan tutarak çekin. Bunun bıçak veya makas yardımıyla yapabilirsiniz.

Diş fırçası ya da sebze temizleme fırçasıyla da yapabilirsiniz. Mantarları en kolay ve rahat olan bu yöntemi kullanarak temizleyebilirsiniz.

- Mantarların çok kirli olduğunu düşünüyorsanız, limonlu suyun içine batırıp çıkartarak temizleme işlemini yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR