Balık kokusu evden nasıl çıkar?

Evde balık yaparken kokusundan rahatsız mı oluyorsunuz? Sizler için yemeği çok sevdiğimiz ancak kokusundan rahatsız olduğumuz balığın kokusunu giderecek yöntemleri araştırdık. İşte evden balık kokusunu gidermenin püf noktaları...

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2018 08:15 GÜNCELLEME 09.10.2018 14:22 Pratik Bilgiler
Balık kokusu evden nasıl çıkar?
Balık kokusu evden nasıl çıkar?

Balığın haftada en az iki defa tüketmek gerekir. Ama eve balık alırken insanların en çok tereddüt ettiği durum balık kokusunun bir türlü evden çıkmaması ve bütün her yere sinmesidir. Pencere ve kapıları açıp ev saatlerce havalandırılsa da balık kokusu bir türlü yok edilmiyor. 

EVDEN BALIK KOKUSUNU YOK ETMENİN PÜF NOKTALARI

- Balık kızartırken, farklı bir tencere de su koyup içine vanilya ekleyin. Bu işlemi yaptığınızda balık kokusu çıkacak ve mutfak balık yerine vanilya kokacaktır.

- Kızartmaya başladığınızda başka tencerede sirkeli su koyup kaynatırsanız balık kokusunu yok edebilirsiniz.

- Balığı kızarttığınız tencerenin içine bir kaç parça limon atabilirsiniz. Böylelikle balık kızartılırken kokusunun çıkmasını önleyebilirsiniz.

- Balıkları ızgara da yapıyorsanız, balıkları ızgaranın içine dizerken aralarına defne yaprağı serpiştirebilirsiniz. 

- Balığı, ister kızartırken ister mangalda ya da fırında yaparken mutfağın bir köşesine kokulu mum koyup yakabilirsiniz.

Balık kızartma işlemi bittikten sonra suyun içine bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımın içine çubuk tarçın, karanfil, sirke ve defne yaprağı ekleyip kaynatabilirsiniz.Balık kokusunu alarak evin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR