Kışlık giysileri kurutmanın en pratik çözümleri

2018-2019 Kış ayının gelmesi ile bayanların zorlandığı önemli bir konu da kışlıkları kurutmak da yaşanan sıkıntı olabilir. "Yasemin.com ekibi" olarak kolay yoldan kışlıkları kurutma yöntemini sizler için hazırladık...

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2018 12:44 GÜNCELLEME 22.10.2018 14:48 Pratik Bilgiler
Kışlık giysileri kurutmanın en pratik çözümleri
Kışlık giysileri kurutmanın en pratik çözümleri

Kışın yaklaşmasıyla birlikte günlük yaşamda bir çok şey zorlaşıyor. Ev kadınlarının ve çalışan bayanların korkulu rüyası olan kışlık çamaşırların kurutulması, bazı püf noktalarla oldukça pratik olabilir.  "Yasemin.com" ekibi olarak 8 pratik yol ile kışlıkların nasıl kuruyacağını sizler için hazırladık.

İşte, kışlıkları kurutmanıza yardımcı olacak 8 pratik yol...

- KIYAFETLERİ KARESEL ŞEKİLDE ASINIZ

Kıyafetlerinizi kurutmanın en mantıklı yolu onları güneşe direkt olacak şekilde maruz bırakmaktır veya gün ışığını en doğru şekilde alabilmesini sağlamaktır.Bunun için kare şeklinde asmanız size doğru olan ısıyı ve de açıyı sağlayabilir,kıyafetlerinizin çabuk kurumasına yardımcı olabilir.

- GÜNEŞ IŞIĞINDAN YARARLANINIZ

Kıyafetlerinizi güneşli bir günde yıkarsanız güneş ışığıyla kurumalarını sağlamış olursunuz.Genellikle öğle vakti, ikindi zamanlarında kıyafetlerinizi dışarıya çıkarıp yeterli miktarda güneş ışığı aldırmanız bile kurumasını kolaylaştırabilir.

- KIYAFETLERİ SICAK BİR ORTAMDA KURUTUNUZ

Evinizde kaloriferin, ısıtıcının veya sobanın olduğu bir odaya kıyafetlerinizi yerden yukarı olacak bir mesafeye yayınız.En pratik kurutma yöntemi evinizdeki ısıdan yararlandığınız yöntemdir.

- KAPIDAN KAPIYA İP UZATINIZ                                                               

Evinizin içinde bir diğer kolay kurutma yöntemi ise bayanların sıklıkla kullandığı, geleneksel kapıdan kapıya ip uzatma yöntemidir. Karşı karşıya denk gelen kapılarınıza istediğiniz sayıda ip uzatıp, çamaşırlarınızı gönül rahatlığı ile kurutabilirsiniz.

- ASKI KULLANINIZ

Kıyafetlerinizi askıya asıp, evinizin bir köşesindeki askılıklara veya asacağınız herhangi bir alana koyarak kıyafetlerinizin eşit miktarda kurumalarını sağlayabilirsiniz.

- KALIN KIYAFETLER YERİNE İNCE KIYAFETLER YIKAYINIZ

Yağmurlu günlerde kalın kıyafetleriniz geç kuruduğundan, sadece gündelik giydiğiniz ince kıyafetlerinizi gün aşırı yıkayabilirsiniz. Kalın kıyafetlerinize ise kuru şampuan sıkıp hava aldırabilirsiniz. Böylece temiz kokusu ile yeni yıkanmış bir görünüm elde edebilirsiniz.

- KIYAFETLERİ SÜREKLİ YIKAMAKTAN KAÇININIZ

Kazak, kot, pantolon ve palto gibi ürünler sürekli giyilen temel dışarı kıyafetleridir. Yanlış kullanımlarına neden olan bir etken varsa o da bu tür kıyafetlerin sıklıkla yıkanmasıdır. Uzun ömürlü olmaları için kıyafetlerinizi aşırı yıkamaktan kaçınınız.

- KURUTMA TOPLARI KULLANINIZ

Herkesin evinde acil durumlarda ihtiyaç duyulan kurutma toplarından olmalı. Özellikle kış aylarında çok fayda sağlayabileceğiniz bu toplar %100 yünden yapılmıştır. Kurutma makinesinde kullanabilirsiniz. Kurutma süresini azaltacağından elektrikten tasarruf edebilirsiniz. Çamaşırlarınızı yumuşatır ve elektriklenmeyi önler. Rahat ütüleyerek kurumalarında ekstra kolaylığı elde edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR