Maydanozlar nasıl saklanır?

Oldukça fazla kullandığımız maydanozlar çok çabuk sararıp çürümeye başlar. "Yasemin.com" ekibi olarak sizlere maydanozları taze tutmak için yapmanız gereken önerileri sunacağız.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2018 07:32 GÜNCELLEME 15.10.2018 07:33 Pratik Bilgiler
Maydanozlar nasıl saklanır?
Maydanozlar nasıl saklanır?

Maydanoz, kansere, diyabete, kemik zayıflığına iyi gelen oldukça yararlı bir bitkidir. Son zamanlarda güzellik maskesi olarak da kullanılıyor. Ancak bu faydalı bitkinin saklanması bir hayli zahmetlidir.

İşte, maydanozları taze tutmak için yapmanız gereken öneriler...

- Maydanozun saplarını kesiniz. Temiz suyun içine batırınız. Sudan çıkartıp süzgecin içine koyup bekletiniz. Kuru bir havlu kağıda sarınız. Ağzı kapalı plastik poşetin içine koyup soğutucuda bekletiniz. 1 hafta tazeliğini koruyacaktır.

Maydanozun saplarını kesiniz. Maydanozlar nemli ise kuru havlı kağıdına sararak kurutunuz. Daha sonra bir kapaklı bir kabın içerisine bir parça havlu kağıt bir tutam maydanoz olmak üzere sırayla kabın ağzı dolana kadar yerleştiriniz. Ve ağzını kapatıp soğutucuya koyunuz.

- Maydanozun saplarını sudan geçirerek kesiniz. Daha sonra nemli olan kısımlarını havlu kağıt ile kurulayınız. Bir kavanozun yarısını temiz bir su ile doldurunuz ve maydanozları içine yerleştiriniz. Kavanozun ağız kısmına plastik poşet geçiriniz. Ve soğutucuda bekletiniz.

Önemli bir bilgi olarak maydanozların ağzını kapattığınız andan itibaren hava almamasına dikkat ediniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR