Dondurucuda saklanıp pratik yapılan hamur işleri

Dondurucuda saklayıp sonradan hazır şekilde pişireceğiniz birden fazla hamur işi çeşidi vardır. Peki, hamurun özelliklerine göre dondurucuda saklanması gereken en ideal hamur çeşitleri hangileridir? İdeal yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz... Dondurucuda hamur saklarken nelere dikkat edilmelidir? Dondurucuda hamur saklama önerileri...

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2019 08:09 GÜNCELLEME 13.12.2019 08:10 Pratik Bilgiler
Dondurucuda saklanıp pratik yapılan hamur işleri
Dondurucuda saklanıp pratik yapılan hamur işleri

Hamur işleri konusunda bazen yaparken zorluk yaşanıldığı bir gerçektir. Bazen kokusunun hemen çıkmaması yüzünden veya hazır olmadığı için üzün süren zaman periyotları ile sizleri zorlu bir duruma sokabilir. Günlük yaşamınızı kolaylaştıracak ve ihtiyaç anında dondurucudan çıkartıp tüketim sağlayabileceğiniz hamur işlerini rahatlıkla servise hazır hale dönüştürebilirsiniz. Peki, hamurun özelliklerine göre dondurucuda saklanması gereken en ideal hamur çeşitleri hangileridir? İdeal yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz... Dondurucuda hamur saklarken nelere dikkat edilmelidir? İşte, dondurucuda hamur saklama önerileri...

dondurucuda hamur saklama önerileri

DONDURUCUDA HAMUR NASIL SAKLANIR? HANGİ ÇEŞİTLER HAMURLAR SAKLANMALIDIR?

 

- Sigara böreği, derin dondurucuya konulan en favori hamur işidir. Streç film kağıdı ile iyice sararak derin dondurucuya koyunuz.

- Ev mantısını biraz daha fazla hazırlayarak derin doruncuya koyabilirsiniz. (Streç film ile) Dilediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.

- Pufuduk börek yapısı gereği hem çiğ hem de pişmiş olarak derin dondurucuda saklandığından dolayı çiğ veya pişmiş tercihine kendiniz karar verebilirsiniz.

- Ispanaklı böreği pişmiş bir şekilde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Dondurucudan çıkartıp biraz çözülmesini bekleyiniz daha sonra pişime işlemine geçiniz.

- Pizzayı çiğ veya pişmiş bir şekilde derin dondurucuya koyarsanız çıkarttığınızda aynı tazelikte kaldığını fark edeceksiniz.

- Un kurabiyesi derin dondurucuda uzun süre kalabilen hamur işlerinden biridir. Özellikle 5 çayları için dondurucudan çıkartıp şipşak hazırlayacağınız bir seçenek olabilir.

YORUMLAR 1
  • Lale 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi haber
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR