İlk yardım çantasında bulunması gerekenler?

İlk yardım, kaza ve yaralanmalarda sonucunda hasta veya yaralıların en yakın hastaneye götürülene kadarki geçen zaman aralığında yapılan ön yardım uygulamasıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak ilk yardım çantanızda bulundurmanız halinde hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2018 08:09 GÜNCELLEME 07.11.2018 09:12 Pratik Bilgiler
İlk yardım çantasında bulunması gerekenler?
İlk yardım çantasında bulunması gerekenler?

İlk yardım çantalarının içerisinde doğru malzemelerin bulundurulması doğru müdahaleyi de beraberinde getirir. "Yasemin.com" ekibi olarak ilk yardım çantanızda bulundurmanız halinde hayatınızı kolaylaştıracak pratik çözümleri sizlerin bilgisine sunuyoruz.

İşte, ilk yardım çantasında bulundurulması gerekenler...

Turnike: Kol, bacak ve bunlar gibi yerlerde oluşan kanamaları durdurmak için kullanılır. Mutlaka bulundurulması gereken bir gereçtir.

- Steril gazlı bez: Oldukça ince gözenekli ve pamuktan yapılmış yarayı steril etmek ve mikrop kapmasını önlemek için kullanılır. En az 5 adet bulundurunuz.

- Büyük sargı bezi: Yara üzerindeki gazlı bezin yerinde durması için ve kırıkların sarılmasında kullanılmak amaçlı en az 2 adet taşınmalıdır.

- Hidrofil pamuk: Pansumanın önemli bir parçası olarak gazlı bezin üstüne uygulanır. Gazlı bezden sızan kanın akmasına engel olur.

- Plaster: Tek bir yüzeyi yapışkan bir banttır. Yara üzerine konulan gazlı bezin yerinde sabit durmasını sağlar ve sargı bezinin açılmasını önler.

-  Plastik örtü: Bu örtünün bir yüzü parlak turuncu ve ışık yansıtıcı özelliğindedir. Yaralının altına ya da üstüne örtmek için kullanılır. 

- Plastik eldiven: Yaraya müdahale ederken ellerinize enfeksiyon bulaşmaması ve yaranın mikrop kapmaması için takmanız gerekmektedir.

- El feneri: Karanlıkta ilk yardım yaparken yarayı daha net görerek işlem yapmanızı sağlayabilir.

- Makas: Yaralının kıyafetini kesmek için kullanılmaktadır. Makasın yapısı paslanmaz çelikten olmasına dikkat ediniz.

- Üçgen sargı: Oldukça pratik bir sargı bezi olan üçgen sargı, eşkenar üçgen biçiminde hazırlanan sargı bezidir. 

- Esmark bandı: Kol, bacak ve benzeri yerlerdeki yoğun kanamalarda, kanı durdurmak için esmark bandı kullanmanız gerekir. Kanayan yerin üst kısmını bu bantla sıkıca sarınız. 

- Yara bandı: Anlık yaralanmalarda (çizik ve küçük kanamalarda) kullanmanız için yara bandını taşımanız gerekir.

- Tentürdiyot: Yaranın mikrop kapmasını önler. Mikrop ve bakterilerin en kısa yoldan ölmelerini sağlar.

Uyarı: Mutlaka ilk yardım çantasında ilk yardım kitabı bulundurunuz. Ne işe yaradığını bilmediğiniz malzemelerin nasıl kullanıldığını öğrenerek doğru bir ilk yardım uygulamış olursunuz.

YORUMLAR 2
  • eren 5 yıl önce Şikayet Et
    valla ok güzel ödevim vardı yaptım çok iyi valla size öneririm
    Cevapla
  • elif sena 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen benimde sınavım vardı burdan ona çalıştım inşaallah 100 alırım ...........AMİN........AMİN
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR