Yalancı hamsi kızartmanın püf noktaları

Yaz ayı denince akla gelen sebzelerden biri olan patlıcan, bol vitaminli en yararlı lif kaynağına sahiptir. Patlıcanı sıcak soğuk her haliyle yemek menülerinde görebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2018 08:10 GÜNCELLEME 07.01.2020 17:24 Pratik Bilgiler
Yalancı hamsi kızartmanın püf noktaları
Yalancı hamsi kızartmanın püf noktaları

Kanseri önleyen, Kemik sağlığını güçlendiren ve kansızlığa iyi gelen sebzelerden biri olan patlıcanın, faydaları saymakla bitmiyor. Birkaç pratik yöntemle bu sebzeyi evinizde çeşitli lezzetlerle harmanlayarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Hamsi görünümlü patlıcan kızartmanın püf noktaları:

- Patlıcanların kabuklarını çok kalın kesmeyiniz. Kabukları dilerseniz bir poşette saklayıp reçel ve turşu için kullanabilirsiniz.

- Patlıcanları hamsi ebatında doğrayınız. ( 4 kişi için 2,5 kilo patlıcan almanızı öneriyoruz)

- Geniş bir tavanın içerisine ay çiçek yağı veya mısır yağı  dökünüz. ( Göz kararında ayarlayınız)

- Hamsi görünümlü patlıcanları mısır unu ile tuz karıştırdığınız kabın içerisine batırınız. Ve yağ kızardığında patlıcanları atınız. 

- Kızarmış olan patlıcanları yağın içerisinde alınız ve bir kağıt havlunun içerisinde bekletiniz. Hem yağının süzülmesine yardımcı olur hem de kolaylıkla servise hazır hale getirebilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • Mine bengüer 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağzım 1 karış açık kaldı. Patlıcanın kış sebzesi olmasına mı desem çok faydalı olmasina mı desem. Nikotin içerdiğini biliyoruz da hiç bir faydasını duymadım hayatımda.
    Cevapla
  • patlıcan mevsimi 5 yıl önce Şikayet Et
    patlıcan mevsimi yaz aylarıdır serada yetişenler hariç
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR