Plastik kullanımını azaltmanın pratik önerileri

Plastik kullanımların son zamanlarda çok fazla kullanımı nedeniyle geri dönüşüm problemi yaşanan doğamıza katkıda sağlamak amaçlı plastik kullanımlarını azaltmak için bazı önerileri sizlerle paylaşıyoruz. Peki, aşırı plastik kullanımını nasıl önleyebiliriz? Haberi daha fazla okumak için ayrıntıları takip ediniz.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2018 07:40 GÜNCELLEME 12.12.2018 09:15 Pratik Bilgiler
Plastik kullanımını azaltmanın pratik önerileri
Plastik kullanımını azaltmanın pratik önerileri

Günlük yaşamda oldukça yoğun kullanılan naylon poşetler, plastik şişeler ve benzeri materyallerin çok fazla kullanılmaması hem insanlar hem de doğa için oldukça fayda sağlayacak bir tedbirdir. Peki, aşırı plastik kullanımını nasıl önleyebiliriz? 

Plastik kullanımını azaltmanın pratik önerileri:

- Plastik çantalar yerine hasır veya bez çantalarla alışverişinizi yapınız. Bu sayede gereksiz poşet kullanımından kaçınmış olacaksınız.

Plastik şişelerden su almak yerine su şişesine veya su  matarasına su koyarak hem aşırı plastik kullanımına tasarruf edebilir hem de sağlıklı su tüketimini sağlamış olabilirsiniz.

Restorana gittiğinizde veya bir şeyler içmek istediğinizde pipet kullanmamaya özen gösteriniz. Çok fazla pipet kullanımını da aza indirgerseniz tasarruflu bir tutum sergilemiş olursunuz. Evinizde hazır pipet çubuğu olan şişeler alarak gereksiz pipet kullanımının önüne geçmiş olabilirsiniz.

- Paketlenmiş küçük gramajlı paketler yerine toptan alışveriş yaparak plastik paket kullanımında israfı engellemiş olabilirsiniz.

- 5mm’den küçük şekilde olan plastik parçacıkları 'mikroplastik' olarak bilinir ve içerisinde her mikroplastik olan maddeler çevreye ve sağlığa zararlı olduğundan bu plastik yapılı materyalleri almayarak hem sağlığımızı hem de çevreyi kötü etkilerden korumuş oluruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR