Hangi kumaş için hangi boya kullanılır? Kumaş boyamanın püf noktaları

Tekstil malzemelerin canlandırılmasında özen gösterilmesi gereken en önemli nokta, kullanılan boyanın hangi kumaşa uygun olarak yapıldığıdır. Boyanın boyadığınız kumaşta uzun ömürlü ve kaliteli bir görünüm de durmasını istiyorsanız sizler için hazırladığımız yöntemlerin olduğu haber içeriğimize göz atınız.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 14:24 GÜNCELLEME 21.04.2020 14:24 Pratik Bilgiler
Hangi kumaş için hangi boya kullanılır? Kumaş boyamanın püf noktaları
Hangi kumaş için hangi boya kullanılır? Kumaş boyamanın püf noktaları

Her boya her kumaşta aynı sonucu almanıza yardımcı olmayabilir. Önceden boyanmış bir kumaşı daha sonrasında farklı bir boya ile kullandığınızda kumaşın zarar vererek yırtılmasına veya yapısının tam anlamıyla kalitesizleşmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle boyanın kumaşa uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekir. Sizler için hazırladığımız hangi boyaların hangi kumaşlara uygun olarak kullanımı hakkında bilgilendirilmek için sayfamızdaki içeriğe bakınız.

Kumaş boyama püf noktaları

KARANTİNA SÜRECİNDEYKEN KUMAŞ BOYAMA HAKKINDA PÜF NOKTALAR

- Kumaş boyama direkt boyar madde ile olabilir. Pamuk, yün, viskoz, modal liflerinden ve benzeri karışımlı kumaş cinslerine uygun kullanabilirsiniz.

- Pamuk, viskoz, modal, poliamid, polyester liflerinden ve benzeri kumaşlara reaktif boyar madde tercih etmelisiniz.

Kumaş boyama püf noktaları

Sentetik lifler, keten, ipek ( pamuk ,yün, viskoz) gibi benzeri kumaşlara küp boyar madde seçeneği ideal bir boya tercihi olacaktır. (Asit boyası da kullanabilirsiniz)

- Pamuk, viskoz, modal, keten liflerinden oluşan kumaşlara kükürtlü boyayı tercihinizden yana kullanabilirsiniz.

Kumaş boyama püf noktaları

- İnkişaf boyasını pamuklu, viskoz, modal, keten ve poliamid gibi yapılı kumaşlar için seçmeniz doğru bir seçim olacaktır.

- Yün,poliamid ve akrilik liflerinden oluşan yapıdaki kumaşlar için metalkompleks boya kullanabilirsiniz.

Sentetik lifler, asetat lif kumaşlarına  dispersiyon boya çeşitleri uygun tarzda olan  seçeneklerdir.

Poliakril lifli kumaşlar için bazik boyaları seçmeniz kumaşı istediğiniz kalitede gözükmesini sağlayacaktır. (pamuk, viskoz,modal için de kullanabilirsiniz)

Sentetik lifli ama esas olarak poliamid, polyester, pamuk lifli kumaşları baz alarak pigment boya kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • Ezgi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok detaylı ve güzel bir bilgilendirme olmuş, emeğinize sağlık. Ben de çorap boyamak istiyorum, içeriği %89 poliamid %11 elastan diğeri ise %82 naylon %18 elastan. Birkaç renk ayni anda kullanicam, yikandiginda karışmamasi için hangi boya çeşidini önerirsiniz?
    Cevapla
  • Lale 4 yıl önce Şikayet Et
    Krep kumaş ne ile bıyanmalı ve boyadını nerden temin edebilirm
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR