Pet şişede çelikleme yapmanın pratik yöntemi

Bahçe işlerinde genellikle kullanılan işlevsel bir yöntem olan çelikleme, eşeysiz üreme yoluyla bitki üretmesi ve çoğalmasına yardımcı olan maddeleri içerisinde barındırır.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2019 08:14 GÜNCELLEME 18.01.2019 10:04 Pratik Bilgiler
Pet şişede çelikleme yapmanın pratik yöntemi
Pet şişede çelikleme yapmanın pratik yöntemi

Çelikleme, toprakta ya da bazı koşullarda suda köklendirme yapılarak aynı bitkiden tekrardan çoğalmasıdır.Çelikleme yöntemi, bitki çoğalma ve üremesinde bazı koşullarda pet şişeye ihtiyaç duyulmaktadır. Peki, pet şişede çelikleme nasıl yapılır? Çelikleme yapmada pet şişenin rolü nedir?

çelikleme

PET ŞİŞEDE ÇELİKLEME NASIL YAPILIR?

- Temiz bir şişeye temiz su doldurunuz. Şişenin boyutu size bağlı bir pet şişenin kapağına bir delik açınız ve üretmek istediğiniz bitkiden aldığınız çeliği bu deliğin içerisinden geçirdikten sonra oda ısısında temiz su doldurduğunuz pet şişeye yerleştiriniz.

- Şişenin kapağını iyice kapatınız. Birkaç hafta içinde çeliğin kök verdiğine şahit olacaksınız. Çeliğin kökünü süzmeden şişeden çıkarabilir ve uygun bir saksıya ekebilirsiniz.

pet şişede çelikleme yöntemi

- Pet şişeyi kullanma aşamasında açtığınız delik küçük boyuttaysa, çelik kök verdiğinde köklere zarar verebilir bunun için pet şişenin kapağını kesmenizi öneririz.

çelikleme yöntemi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR