Kuru soğan yetiştirme ve saklama yöntemleri

İçinde barındırdığı antioksidan özelliği ile gözlere iyi gelen ve kansere karşı korumada yardımcı olan kuru soğan, uykusuzluğa da iyi gelir. Beyni koruma altına alan özelliğiyle bilinen soğanın yetiştirme ve saklama yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz. Karşınızda kuru soğan yetiştirme ve saklama yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2020 06:17 GÜNCELLEME 24.01.2020 08:39 Pratik Bilgiler
Kuru soğan yetiştirme ve saklama yöntemleri
Kuru soğan yetiştirme ve saklama yöntemleri

Kuru Soğan, kan şekerini dengeler ve  şeker hastalığına iyi gelir. Kadınlarda menopoz dönemlerinde koruma sağlayan kuru soğan, bir çok faydası ile tıptaki adını en doğal mucize ilaç olarak almıştır. Üretim yeri Batı Asya olan soğanın küçüğü ve yeşil yaprakları, Türkiye’de yemeklere tat vermek için kullanılır. Kuru soğanı yetiştirmenin bazı teknik yöntemleri vardır. Bunları sayfamızın içeriğinde sizlere sunuyoruz. Kuru soğan yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Kuru soğan hangi mevsimlerde yetiştirilir?

Soğan nasıl yetiştirilir?

KURU SOĞAN NASIL YETİŞTİRİLİR VE SAKLANIR?

- Kuru soğan yetiştirmek için ay ideal mevsim kış aylarıdır. Soğan ekerken, toprağın yapısına dikkat ediniz. Ayrıca saksı, balkon veya bahçede rahatlıkla soğan yetiştirebilirsiniz.

Soğan nasıl yetiştirilir?

Soğan, her ne kadar soğuk iklim bitkisi olsa da, değişik bölgelerde rahatlıkla yetişebilir. Kumlu, kirli ve geçirgen topraklarda sağlıklı büyüme gösterir.

- Soğan yetiştirmesini bir metrekarelik bölgeye, 2 gram tohum gelecek şekilde uygulayınız.

Soğan nasıl yetiştirilir?

- İki santimetre aralıklar ile tohumları yetiştirmek için çimlenmeyi, 8-15 gün içinde yapınız. Ekimden 1 ay sonra da, 3 santimetrede bir azaltma yapınız.

Soğan nasıl yetiştirilir?

- Soğanların böceklerden korunması için ilaçlanma yapmaya özen gösteriniz.

soğan saklama yöntemi

SOĞAN NASIL SAKLANIR?

Kuru soğanları kullanmadan önce bir süre içerisinde kurutma işlemi uygulayınız. Böylelikle soğanları birkaç ay süresince saklayabilirsiniz. Kalın köklü olan soğanları hemen tüketilmelisiniz.

Soğan nasıl muhafaza edilir?

- Kuru soğanları örerek kurutmanız, hem daha uzun süre kullanmanıza, hem de bozuk olan soğanların kokusunun eve sinmesini önlemede fayda sağlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR