Sömestr ev temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?

15 tatile girilen haftanın başında yapılacak olan temizlik için nereden başlasam veya nasıl temizlesem gibi sorulara yardımcı olacağını düşündüğümüz en pratik temizlik taktiklerini sizlerle paylaşıyoruz. Peki, sömestr temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2020 08:16 GÜNCELLEME 20.01.2020 08:28 Pratik Bilgiler
Sömestr ev temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?
Sömestr ev temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?

Ev temizliği, ailenizin huzuru ve iç mekanın ferahı için oldukça gerekli bir ihtiyaçtır. Bu temizliğin hafta sonları düzenli olarak yapılmasının haricinde bazı özel zamanlarda veya tatillerde de detaylı bir şekilde gerçekleştirmek gelenek haline gelmiştir. 15 tatilin başlamasıyla beraberinde 15 tatil temizliği diye herkes tarafından bilinen 15 tatil temizliği için yapılması gereken en pratik temizlik taktiklerini sizler için sunuyoruz.

15 tatil temizliği

15 TATİL TEMİZLİĞİNDE YAPILMASI GEREKEN TEMİZLİK TAKTİKLERİ

Kaloriferin bakımına önem vermeniz hastalıklardan sizi koruyabilir. Tozların en sık biriktirdiği yerlerden biri kaloriferlerdir. Isındıkça havaya dağılan tozlarla mikrop kapmanız olası bir durum olabilir. Kalorifer filtrelerini temizlemeniz ideal bir zaman olacaktır.

Temizlik tüyoları

Bilgisayarı prizden çekerek temizlemeye başlayınız. Isındığından emin olunuz. Pislik biriken bilgisayar parçaları mouse ve klavyedir. Bu aletlere sayısız kez dokunulduğu için, gelişi güzel dezenfekte etmeyiniz. Klavyeyi ters çevirip üzerine hafifçe vurunuz pislikler aşağı düşecektir. Daha sonra sabunla yıkanmış bir bezle mouse ve klavyeyi siliniz. Bilgisayar ekranını da özel solisyon ile silinmesini öneririz.

Temizlik tüyoları

- Evdeki minderler çok sık yıkanmayan bir diğer eşyalardır. 15 tatilde evdeki tüm minderleri temiz tutabilirsiniz. Öncelikle elektrik süpürgesi ile minderlerin üzerindeki tozları çekiniz. Daha sonra kumaşın cinsine göre olabilecek ayarda çamaşır makinesinde yıkayınız. Eviniz bu temizlikten sonra güzel ve hijyenik bir koku içinde olacaktır.

Temizlik tüyoları

- Baca veya şömine temizliği meşakkatli bir iş olduğundan düzenli temizlik yapımında bazı ihmaller olabilir. Ancak hayati tehlikeyi önlediği için sağlık açısından oldukça önemli bir temizliktir. Baca temizliği 15 tatilde yapılacak en ön sırada tutulması gereken bir temizliktir.sobanın kapaklarını kapatınız yanan ateşin üzerine bir çorba kaşığı karbonat atınız. Boruların ve bacanın delikleri tertemiz olacaktır.

Temizlik tüyoları

- Kiler genelde evin az sıklıkta uğranılan yeri olması nedeniyle en tozlu ve çabuk kirlenen yeridir. Bu sebeple temizliğinin mevsimsel olması gerekebilir. 15 tatil bu temizliğin yapılması için doğru bir zaman olabilir. Kileri temizlemek için büyük boy çöp poşeti alarak son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri veya tüketmek istemediğiniz gıdaları da kilerde tutmak yerine atabilir veya gereksinim duyan birilerine vermek üzere ortamdan çıkarınız. Aksi halde, kiler kalabalık olursa küçük ve basık bir görünüm alabilir.

Temizlik tüyoları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR