Yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaçanın püf noktaları

Pastanelerde, fırınlarda veya kafelerde mis gibi kokan, tam kıvamında, puf puf ağızda dağılan enfes poğaçanın püf noktasını tüm kadınlar merak eder. Evde özenle yapılan poğaçanın yumuşacık ve puf puf olmasını istiyorsanız mutlaka püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Peki puf gibi yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları neler? Poğaça yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Öğrenmek için detayları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 12:00 GÜNCELLEME 04.05.2020 18:01 Pratik Bilgiler
Yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaçanın püf noktaları
Yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaçanın püf noktaları

Hamur işi lezzetlerinin arasında günün her saatinde; isterseniz kahvaltı isterseniz çay saatlerinde isterseniz de kadın günlerinde tüketebileceğiniz poğaçayı yapmak biraz özen ister. Poğaça yaparken bazen doğru kıvamı tutturamıyor, bazense doğru tarifi bulamadığımız için istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz.Tam kıvamında üstelik soğuduğunda bile kurumayan enfes bir poğaça hazırlamak isteyenlere muhteşem önerimiz var. Yumuşaklığı, ağızda dağılan kıvamıyla adeta misafirlerinizi hayran bırakacak bir poğaça yapmanın püf noktalarını bugünkü yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Puf gibi poğaçanın püf noktası

- Poğaçanın hamurunu hazırlamaya başlamadan önce mutlaka tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Puf gibi kabaran bir poğaça yapmak emek ve sabır isteyen bir tariftir.

- Süt ile yapılan hamur işi tarifleri mutlaka daha yumuşak olur. Bu yüzden poğaça tarifinde su ilave edin diyorsa, süt ile yer değişikliği yapabilirsiniz.

Poğaça yapmanın püf noktaları

- Pofuduk poğaça yapmanın bir diğer sırrı ise, sütün ılıkken eklenmesidir. Poğaçaların yumuşacık olmasını sağlamak istiyorsanız tüm malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz yetmiyor, sütü cezvede el yakmayacak şekilde ısıtarak tarife eklemelisiniz.

- Yumuşak bir poğaça yapmak için toz ürünleri özellikle de un gibi; eleyerek tarife ilave etmelisiniz. 

Poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?

- Poğaçanın hamurunu ele yapışmayacak kıvamda olmalı ve elinizle yoğurmalısınız. Hamurun tam kıvamında olup olmadığını öğrenmek için ise, parmağınızı batırarak da test edebilirsiniz. Eğer hamurda bir çukur açılıyor ve hemen eski haline geri dönüyorsa hamurunuz olmuş demektir.

- Hamurunuzun mayalanması için bekletirken üzerine nemli bir bez örtün. Bu adım hamurun daha düzgün ve hızlı bir şekilde mayalanmasını sağlayacaktır.Eğer böyle bir bez bulamıyorsanız hamurun bulunduğu kabın üzerini streç filmle kapatmayı da bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

- Poğaçanın pişerken kabarıklığının gitmemesi için beklettikten sonra yeniden yoğurmalısınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR