Açma ile poğaça hamuru arasındaki farklar

Açma ve poğaça hamuru Ramazanda oldukça fazla kullandığımız tatlar arasında yer almaktadır . Sahur ve iftarın vazgeçilmez tatları arasında olan açma ve poğaça hamuru arasındaki farklar nelerdir? Nerelerde kullanılır? Merak edilen yanıtlar için sayfa içeriğine bakınız...

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2019 08:21 GÜNCELLEME 04.05.2019 08:40 Pratik Bilgiler
Açma ile poğaça hamuru arasındaki farklar
Açma ile poğaça hamuru arasındaki farklar

Poğaça ve açmanın hazırlanma aşamasında ekstra şeker veya un gibi gıdaların eklenmesi gerektiği gibi açma hamurlarında katılaşmaması için yağ ile iyice yoğurularak özdeşleştirilir ve dinlendirilmeye bırakılır. Poğaça ve açma hamurunun yapılışı bazı farklılıklar gösterir bu farklıları sizler için adım adım sıralıyoruz. Merak ettiğiniz farklılıklar için sayfamızın içeriğine göz atınız. İşte, açma hamuru ve poğaça hamuru arasındaki farklar...

Poğaça ürünleri

AÇMA VE POĞAÇA HAMURU ARASINDAKİ FARKLAR

- Açma hamurunu yaparken hamurun içerisine yumurta konmaz ancak poğaçanın üzerine kızarık olması için yumurta sürülür.

- Açma hamuruna karbonat konulma zorunluluğu yoktur ancak poğaçanın içerisine karbonat konulmalıdır. Üzerinin kabarması açısından önemli bir malzemedir.

- Açma hamuru dinlenmeye bırakılır ancak poğaça için öyle bir gereklilik söz konusu değildir.

- Açma hamurunun kıvamını alması için ekstradan maya konması gerekir ancak poğaça için maya gerekli bir unsur değildir.

Açma hamuru ile poğaça arasındaki farklar

- Açma hamuru tel tel olması için içerisinde katı yağ kullanılır. Poğaça için bir miktar sıvı yağ ve bir miktar margarin konulmalıdır.

- Açma hamuru kıvamını almadığı zaman sertleşmektedir o nedenle yumuşak kıvam alması için ekstra yağ ekleme durumları olmaktadır. Poğaçanın hamurunda ekstra yağa ihtiyaç duyulmayabilir. (Açma hamuruna ayrıca tereyağ konabilir)

 - Açma hamurunda tüm malzemeler (patates, kaşar ve benzeri) bir yoğrulurken, poğaça hazırlanışında malzemeler hamurun arasına konur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR