Çiçek ve bitki nasıl kurutulur?

Özel günlerde aldığımız çiçekler, evde beslemekte olduğumuz çiçeklerin dökülmesi gibi bir çok çiçek israf olabiliyor. Bu güzel nadide çiçekler kuruduğunda da oldukça hoş kullanıma sahip olabiliyor. Çiçek kurutmanın püf noktaları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2019 08:50 GÜNCELLEME 10.03.2019 08:53 Pratik Bilgiler
Çiçek ve bitki nasıl kurutulur?
Çiçek ve bitki nasıl kurutulur?

Genelde çiçekler kuruduğunda atılır veya bir kitap, defter gibi eşyaların arasında saklanmaya layık görülür. Aslında çiçekleri atmak veya onları sergilemeden bir eşyanın arasında saklamak yerine kurutarak rengarenk bir aksesuar parçası haline getirebilirsiniz. Çiçekler nasıl kurutulur? Çiçekleri kurutmanın püf noktaları nelerdir?

Çiçek nasıl kurutulur?

ÇİÇEK VE BİTKİ KURUTMA

- Hezaren çiçeği çiçek açmamışken toplanılmalıdır. Işık görmeyen bir odada baş aşağı şeklinde asarak kurumasını sağlayınız.

- Papatya çiçeğini kurutmak için papatya çiçeğinin merkezi hafif bir şekilde solma görünümü aldığında çiçeği anında kopartınız. Daha sonra su dolu bir cam kasenin içine yerleştirip bir hafta kadar suyun içerisinde bekletiniz.

- Şakayık, lale veya gülleri hali hazırda çiçek açmamışken toplayınız ve baş aşağı olması şartıyla sıcak bir yere koyunuz. Örneğin; aşağı bir şekilde bir kalorifer peteğinin üzerine asılı bırakabilirsiniz

Çiçek kurutma yöntemi

- Ihlamur çiçeği  haziran ayında toplanması gereken bir çiçektir. Yapraklarından buket olacak şekilde ayırarak buket halinde bir köşede saklayabilirsiniz.

- Meşe ve gürgen çiçekleri Ağustos ve Eylül ayında toplanmalıdır. Temiz bir vazonun içerisine sıcak su ve iki damla gliserin damlatılmalıdır. Su soğuduktan sonra karışımın içerisine meşe ve gürgenler konulmalıdır. Yapraklar nemli bir hal alana kadar suyun içerisinde bekletilmelidir.

- Tahıllar ev aksesuarları arasında en çok tercih edilen çeşittir. Demet halinde saklanmalı ve baş aşağı bir yere asılarak kurutma işlemi gerçekleştirilmelidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR