Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları

Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları olduğu herkes tarafından bilinir ancak nerelerde kullanıldığı hakkındaki bilgiler yetersiz kalabilir. Yumurta kabukları da en az yumurta kadar kalsiyum içerikli bir ihtiyaçtır. Yumurta kabuklarının kullanımları alanları neler olmalıdır? Yumurta kabuklarını farklı amaçlarda kullanmanız için gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Yanıt için haberimize göz atınız...

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2019 08:30 GÜNCELLEME 23.03.2019 08:34 Pratik Bilgiler
Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları
Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları

Kalsiyum içeren yumurta kabuklarının cilt, saç veya temizlik üzerinde olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Yumurta kabuklarını genellikle 5 dakika kadar kaynatarak hijyenik duruma getirdikten sabunlu su yardımıyla karıştırıp kullanmak istediğiniz pratik çözüm için değerlendirebilirsiniz. Yumurta kabuklarını atmak yerine onları tohum yetiştirmek için kullanabilirsiniz. Peki yumurta kabuğunda tohum nasıl yetiştirilir? Bakımı ve temizliği nasıl yapılır? İşte haberimizde...

Tohum nasıl yetiştirilir?

TOHUM YETİŞTİRME TEKNİKLERİ

- Tohum yetiştirmek için bir koli yumurtaya ihtiyacınız olabilir. Bir koli yumurta bu işlem için yeterli olabilir. Yumurta kolisi de işinize yarayabilir.

- Yumurta kolisinin yanı sıra yumurtayı delmek keskin bir cisim ihtiyacınız olacaktır. (Bıçak ucu veya iğne gibi) Hali hazırda kırmış olduğunuz yumurtaların yarısını da bu işlem için kullanabilirsiniz.

Tohum yetiştirme teknikleri

- İçerisinin ıslak ve uzun süreli kullanımı için sünger yerleştirebilirsiniz. Kabukların narin bir yapıya sahip olmasından dolayı süngeri yavaş hareketle yerleştiriniz.

- Bir kaşık yardımıyla toprağı yumurtanın yarısını dolduracak şekilde süngerin üzerine serpiştiriniz.

- Ekeceğiniz bitki tohumunu da toprağın içine derinlemesine yerleştirdikten sonra toprak ilave ediniz. 

Uyarı: Yumurtanın içindeki sünger suyu muhafaza ettiğinden bitkinize çok fazla su vermemeye özen gösteriniz. 

- Yumurtaları dik durması için yumurta kolisinin içerisine dizerek kullanabilirsiniz. Dilerseniz yumurta kolisini ve yumurta kabuklarını istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Tohum yetiştirme

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR