Horoz ibiği nasıl bakılır?

Kendine özel narin yapısıyla favori çiçek olarak gönüllere yer eden Horoz ibiği, Yunanca alev anlamına gelmektedir. Çiçekçilerde en çok satan çiçekler arasına giren Horoz ibiği evlerde de yetiştirilmektedir. Horoz ibiği nasıl bakılır? Yetiştirilmesindeki püf noktaları nelerdir? Detaylar için haberin içeriğine göz atınız...

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2019 08:09 GÜNCELLEME 19.03.2019 09:16 Pratik Bilgiler
Horoz ibiği nasıl bakılır?
Horoz ibiği nasıl bakılır?

Horoz ibiği, yemek masalarında veya dekoratif canlı çiçek olarak tercih edilen bir çiçek olarak kullanılmaktadır. Balkon bitkisi olarak sık rastlanan bu türlerin bakımı oldukça zahmetsiz ve kolaydır. Görselliğinin prensesi andıran bir edada olması nedeniyle özel günlerde tercih edilen hediye olarak değerlendirilebilinir. Horoz ibiği bakımı nasıl olmalıdır? Pratik bakımı için izlenecek aşamalar nelerdir?

Horoz ibiği bakımı

HOROZ İBİĞİ BAKIMI

- Horoz ibiği nemli toprakları sever. Bu nedenle her gün toprağı çiçeğin her yerine temas edecek şekilde sulayınız.

Horoz ibiği sulama

- Horoz ibiğini çoğaltmak için kendisinden düşen tohumları ekleyiniz . Bu sayede çoğalmalarına yardımcı olabilirsiniz.

- Horoz ibiğinin yapraklarını belirli aralıklarla kontrol ediniz. Yaprak biti ve böceklerden koruyunuz.

- Filizlenme olduktan sonra aynı saksıda kalabilir veya daha rahat bir saksı ile yer değiştirebilirsiniz.

- Horoz ibiği güneşi sevdiği için güneşli ortamlarda bırakmanızı tavsiye ederiz. Soğuğa karşı dayanıklı bir bitki değildir. Rüzgar olan, güneş görmeyen yerde mutsuzlaşır ve büyümesi engellenir.

- Tohumları birbirine 3 veya 4 cm uzaklıkta dikilmelidir. Ektikten sonra üzerine toprak örtülmesi gerekir. Filizlenme olana kadar toprağın dikkatlice sulanması gerekir. Her gün az ölçüde su verebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR