Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği

Evinizi temizlemek için kendinize özel ayırdığınız zaman dilimleri olabilir. Ancak bazı zamanlarda yorgunluktan veya ertelemekten dolayı temizliğe ara verebilirsiniz ancak temizlik için belli günleri tercih edebilirsiniz. Özellikle kandillerde yapılan temizlik sizi ve evinizi mutlu etmeye yetecektir. Recep ayının ilk cuması kutlanan Regaib kandilinde evinizi nasıl temizlemelisiniz? İşte önerilerimiz...

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2020 07:00 GÜNCELLEME 28.02.2020 09:58 Pratik Bilgiler
Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği
Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği

Ev temizliği denilince akla hafta sonu, bayramlar ve bahara yakın temizlik gelmektedir. cuma günü genellikle yoğun geçen bir gün olması nedeniyle temizliğin perşembeden yapılması daha kolay olacaktır. Bu nedenle perşembe temizliğini oldukça dikkate alarak perşembeleri belli başlı yapılan bir temizlik ile cuma gününe temiz bir ev ortamı sağlamış olabilirsiniz. 27 Şubat Perşembe gününün Regaip kandili; mübarek bir gece olması nedeniyle bu güne özel yapılan işlerin sünnet olarak hayra geçtiğini unutmayalım. Peki, temizlik yaparken nelere dikkat edilmelidir? İlk olarak hangi odadan başlanmalıdır? Haberimizle alakalı yanıtları sayfa içeriğinde bulabilirsiniz...

Ev temizliği nereden başlanmalı

KANDİLDE EV TEMİZLİĞİ NEREDEN BAŞLANMALI?

- Misafir çok ağırlayan birisi iseniz temizliğe misafir odası veya salondan başlayabilirsiniz. Öncelikle parkelere sirke döküp bekletiniz. Daha sonra ılık su ile hoş kokulu deterjanı ile silme işlemine geçiniz.

Perşembe günü ev temizliği

- Mutfaktaki bulaşıkları yıkayınız. Tekrardan yenilediğiniz deterjan karışımlı su ile mutfak raflarını ve tozlanmış yerleri siliniz. Islak yer kalamayacak şekilde kurulayınız. 

Ev nasıl temizlenir?

- Yatak odasını temizlik boyunca havalandırınız. Çamaşır kılıflarını değiştirmeyecekseniz, küvete veya duşakabinin içine çırpınız. (Yerleri silmeden elektrik süpürgesini çalıştırabilirsiniz) Temizlik işlemini bitirdikten sonra hoş kalıcı bir koku sıkınız ve bir süre odanın kapısını kapalı tutunuz.

Ev nasıl temizlenir?

- Son olarak tuvalet ve banyoyu temizleyiniz. Çamaşır suyu sıkıp 5 veya 7 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra nemli bir bezle tozları alınız. Islak yer kalmayana kadar kurulayınız. İçeriyi havalandırmayı unutmayınız.

Ev nasıl temizlenir?

YORUMLAR 4
  • Oehh 4 yıl önce Şikayet Et
    Perşembe günü kandil gibi ibadetle geçirilmesi gereken bir günü temizlikle geçirmek ve buna sevab demek.
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    İkimdiye kadar yapabilirsin temizliği Sonra ibadete verirsin kendini
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok haklısınız kendimizi yormayip ibadete yoğunluk vermek en guzeli
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bursa es temizlik
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR