Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?

Yaz aylarında her meyveye ulaşmamız mümkün olabiliyor ancak doğal bir meyve seçiminin yapılıp yapılmadığı konusunda oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki, hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir? Hangi meyveler hangi ayda doğal olarak tüketilmektedir. İşte, meyvelerin mevsimi hakkında gerçekler...

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2019 07:44 GÜNCELLEME 28.09.2019 08:26 Pratik Bilgiler
Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?
Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?

Hormonlu gıdalardan kaçmanın en sağlıklı yollarından birisi meyveleri mevsiminde satın alıp tüketmeniz olabilir. Hangi meyvenin, hangi mevsimde yetiştiğini açıkladığımız listeyi takip ederek gereken bilgiye ulaşmış olabilirsiniz. Bu bilgileri unutmamak için mutfağınızın bir köşesine not olarak düşebilirsiniz. Sağlıklı beslenmeniz için gereken bilgileri sizler için derledik. Hangi meyve hangi ayda yenmelidir? Yanıt için haberin içeriğine göz atınız...

Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?

HANGİ MEYVE HANGİ AYDA YENİR?

- Mayıs ayında rahatlıkla çilek, yeşil erik, malta eriği, dut gibi meyveleri tüketebilirsiniz.

- Haziran ayına giriş yapıldığında; kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı şeftali, dut gibi meyvelerin tüketimi sağlıklı olacaktır.

Temmuz ayında kayısı, şeftali, kavun, sarıerik, karpuz, ahududu, vişne gibi meyveleri rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Meyve içeriği bol olan Ağustos ayında kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm gibi meyvelerin yenmesi hormonal bir problem teşkil etmeyecektir.

- Yazın sonunda ılıman bir yaz yaşatan Eylül ayında Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm gibi meyveler tüketilmelidir.

Ekim ayında; Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz gibi meyveler yemeye özen gösteriniz.

Kasım ayında, greyfurt, Trabzon hurması, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi. Ayrıca kuru yemiş olarak ceviz ve kestane gibi vitamin açısından zengin besinler yenmelidir.

Aralık ayında, elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması gibi besinleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

- Kışa tamamen giriş yaptığımız Ocak ayında, elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt gibi meyveleri yenmeyi tercih edebilirsiniz.

- Şubat ayında, muz, elma, armut, portakal, greyfurt, ayva tüketimine özen gösteriniz.

- Oldukça yoğun nezle ve grip hastalığına yakalanan Mart ayında ise bol miktarda elma ve muz yemeye özen gösteriniz.

- Baharı çağıran Nisan ayında sebze tüketimine önem veriniz. Meyve seçiminde ise can erik tüketmeye özen gösteriniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR