Taze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye saklama yöntemleri...

Yaz aylarının sevilen yiyeceği sebzesi olan taze fasulye, taze tüketilmelidir. Doğal olduğunu anlamak için bir çok pratik yöntem olduğu gibi fasulyenin nasıl yıkanacağı ve ayıklanmasıyla alakalı çözüm önerilerini de sizler için paylaşıyoruz. Taze fasulye hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmek için haberimizin içeriğine göz atınız...

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2019 12:57 GÜNCELLEME 24.10.2019 13:37 Pratik Bilgiler
Taze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye saklama yöntemleri...
Taze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye saklama yöntemleri...

Taze fasulyeyi mevsimi dışında tüketebilmenin bir çok yolu da dondurucuda saklamak olabilir. Hem taze kalmasını sağlamak hem de lezzetini kaybetmeden tüketebilmek için rahatlıkla dondurucuda saklayabilirsiniz. Yaz aylarının sevilen sebzesi Taze Fasulye'yi hem doğal hem de ekonomik olarak toptan satın alabilir ve derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki taze yeşil fasulyeyi saklama yöntemi nelerdir? Yeşil fasulye derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte, yeşil fasulyeyi derin dondurucuda saklama yöntemleri...

TAZE FASULYE DERİN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?

 - Fasulyeyi derin dondurucuya atmadan önce fasulyeleri yıkanıp süzgeçten geçiriniz. Yemek yapmadan önce yaptığınız fasulye ayıklama işlemini yapınız. Geniş bir tencereye su koyup kaynatınız. Kaynamış suyun içine fasulyeleri atınız ve 3 dakika kadar bekletiniz. Kaynar suyun içinden çıkartılan fasulyeleri soğuk suyun altına tutunuz.

En iyi taze fasulye nasıl anlaşılır haberimizin içeriğine göz atmak için TIKLAYIN!

Taze fasulye ayıklamanın püf noktaları

Soğuk suyun altında tuttuktan sonra fasulyelerin suyu süzgeçten geçiriniz ve fasulyeleri kağıt havluya ve temiz bir örtüye sararak fazla suyunu çekmesini sağlayınız.

Taze fasulye pratik bilgiler

Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştiriniz. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapınız.

- Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atınız.

Taze Fasulye saklamanın püf noktaları

Taze fasulyeyi derin dondurucuda muhafaza etmeden önce bilinmesi gereken saklama süresinin zamanıdır. Bir çok sebze gibi taze fasulyenin de saklama süresi 12 ay olarak bilinmektedir. Dondurucuya koyarken hatırlamak adına poşetlerin üzerine etiket yapıştırıp hazırladığınız tarihe dair bir not bırakabilirsiniz.

Ayıklanmış fasulye

FASULYE AYIKLAMANIN PÜF NOKTASI

Fasulyenin uç kısımlarını temizledikten sonra kenarlarını kılçık kalmayacak şekilde iyice ayıklayınız. Ayıklama yöntemini pratik olarak yapmak için bıçak yerine sebze soyucu kullanabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR