İyi nohut nasıl anlaşılır? Nohut seçmenin püf noktaları

Kış aylarında yemeğini yapmaktan ve yemekten zevk aldığınız nohut baklagillerin vücuda bir çok faydası vardır. Nohut yemeği veya leblebi yapmak için nohutun kaliteli olması gerekir. Peki, nohutun kalitesi nasıl anlaşılır? Nohut hakkındaki detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2020 08:46 GÜNCELLEME 12.01.2020 08:48 Pratik Bilgiler
İyi nohut nasıl anlaşılır? Nohut seçmenin püf noktaları
İyi nohut nasıl anlaşılır? Nohut seçmenin püf noktaları

Protein ve B vitaminlerini içeren Nohut, zihinsel yorgunluğu gidermesiyle beraberinde vücutta enerji depolanmasını sağlıyor. Nohutun meme kanserine karşı koruyucu madde içerdiğini söyleyen doktorlar ay içerisinde birden fazla nohut tüketilmesini de ifade ediyor. Nohutu her yerden satın almayınız zira kaliteli ve iyi nohut satın almanız bu faydalara ulaşmanıza mümkün olacaktır. Peki iyi nohut nasıl anlaşılır? Leblebi yapmanın püf noktaları öğrenmek için haberimize göz atınız. Kaliteli nohut anlamanın püf noktaları nelerdir? Kaliteli nohut hakkında bilinmesi gerekenler...

İyi nohut nasıl anlaşılır?

İYİ NOHUT NASIL ANLAŞILIR? KALİTELİ NOHUT NASIL ANLAŞILIR?

- Nohutun tanelerine dikkat ediniz. İri taneleri olanlarını seçiniz. Ufak nohutlar tavsiye edilmemektedir.

İyi nohut nasıl anlaşılır?

- Nohutların sabit sarımsı rengi olmalıdır. Renginde değişiklik olan alacalı bir renge kayan nohutu satın almayınız.

İyi nohut seçmenin püf noktaları

- Son tüketimi geçmiş nohutu satın almayınız. Son kullanması tükenmiş nohutun kalitesi olmayacağı gibi faydası da olmayacaktır.

İyi nohut nasıl anlaşılır?

- Paket nohut satın alacaksanız marka olmasına özen gösteriniz. Kilo ile satın alacaksanız nohutun nereden geldiğini sorunuz. Nohutu meşhur olan bölgelerin nohutundan satın almanız kaliteyi de beraberinde getirecektir.

İyi nohut nasıl anlaşılır?

- Nohutu bir gün önceden soğuk suya koyarsanız ve suya 1 kaşık karbonat eklerseniz, hem kabukların yumuşamasını sağlamış olur hem de gaz problemini ortadan kaldırırsınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR