Kadayıf tatlısı nasıl saklanır? Kadayıf tatlısı yapımında püf noktalar

Kadayıf sevilerek tüketilen bir tatlı olsa da şerbetli bir tatlı olması nedeniyle doğru bir şekilde yapılmaması tatlının hamurlaşma probleminin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, kadayıf tatlısı hamur olduğunda ne yapılmalı? İşte, kadayıf tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2019 08:06 GÜNCELLEME 10.09.2019 16:30 Pratik Bilgiler
Kadayıf tatlısı nasıl saklanır? Kadayıf tatlısı yapımında püf noktalar
Kadayıf tatlısı nasıl saklanır? Kadayıf tatlısı yapımında püf noktalar

Hamurlaşan kadayıf lezzetli bir tatlı olmamakla birlikte tercih edilen bir tatlı çeşidi de olmamaktadır. Tatlı hamur olmakla beraberinde görüntü olarak da güzel gözükmemektedir. Özellikle gün davetlerinde ve özel davetlerde pratik yapımı bakımından misafirlere servis yapılan kadayıflar, bir kaç püf nokta ile hamur olmaktan kurtulmaktadır. Kızarmış ve lezzetli bir kadayıf yapımı için bilinmesi gereken bilgileri haberimizin içeriğinde bulacaksınız. Kadayıf tatlısı hamur olduğunda neler yapılır? Kadayıf yaparken nelere dikkat edilir? Kadayıf tatlısı nasıl muhafaza edilir? İşte , yanıtlar...

KADAYIF TATLISI HAMUR OLDUĞU ZAMAN NE YAPILIR?

Şerbetli tatlıların hamurlaşma sürecinin gerçekleşmesi; tatlı henüz sıcakken, üzerine tekrar sıcak şerbetin dökülmesinden kaynaklı olmaktadır. En önemli püf nokta, tatlının kendisi ya da şerbetin soğuması gerektiğidir. Ancak tatlının soğumuş olmasını şerbetin soğumasına tercih etmenizi öneririz. Şerbetin sıcak dökülmesi istenilen kıvamın elde edileceği gibi tatlının lezzetli olmasını da sağlamaktadır.

Kadayıf yaparken dikkat edilmesi gerekenler

KADAYIF YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Aldığınız kadayıfın son kullanma tarihine dikkat ederek alınız. Bayat kadayıf her zaman için kaliteli bir tat oluşturmayacaktır.

- Kadayıfı yakmayacak şekilde kızartmaya özen gösteriniz. Aynı şekilde yanmış yağ kullanarak kızartmaktan sakınınız.

- Şerbeti hazırlarken birebir aynı ölçü ile hazırlamaya dikkat ediniz. Tarifi gelişi güzel yapmak yerine emin yöntemlerle ilerlemenizi tavsiye ediniz.

- Şerbeti sıcakken soğuk tatlının üzerine dökmelisiniz ya da şerbeti önceden hazırladıysanız, tatlınız kesinlikle sıcak olmalıdır.

Kadayıf yapımında püf noktalar

KADAYIF TATLISI NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Şerbetli tatlıları muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken en önemli detay oda sıcaklığıdır. Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız. Böylelikle şekerlenme sorunu ortadan kalkacak ve lezzetinde herhangi bir deforme olamayacak şekilde tüketeceksiniz.

Kadayıf nasıl muhafaza edilir

YORUMLAR 1
  • Fatima 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel açıklanmış
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR