Buzdolabında limon nasıl saklanır? Limonun küflenmemesi için öneriler

Vitamin kaynağı limon satıldığı andan itibaren tazeliğini korumakta zorluk yaşayabilir. Yüzde yüz limon organik olan limon kolay kolay bozulmamaktadır. Ancak marketlerden alınan limonların çabuk bozulduğuna şahit olmaktayız. Peki, Buzdolabında limon nasıl saklanır? Limonun küflenmesi nasıl önlenir? İşte, yanıtlar...

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2020 07:33 GÜNCELLEME 06.01.2020 07:58 Pratik Bilgiler
Buzdolabında limon nasıl saklanır? Limonun küflenmemesi için öneriler
Buzdolabında limon nasıl saklanır? Limonun küflenmemesi için öneriler

Neredeyse her gün tüketilen limonlar, zamanla kalite ve sağlık değerini kaybetmektedir. Bu durum çöpe atılarak ziyan olmalarına neden olmaktadır. C vitamini deposu olan limonların hassas bir yapısı vardır. Saklama koşulları doğru uygulandığı taktirde onları ziyan etmeden tüketebilirsiniz. Buzdolabında limon nasıl saklanmalı? Limonun küflenmemesi için ne yapılmalı? Belli başlı limon hakkındaki tüyoları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz....

Limon nasıl muhafaza edilir?

LİMON NASIL SAKLANMALI? LİMONUN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

- Bütün limonları kilitli poşete yerleştirip havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde muhafaza ediniz.

Limonlar nasıl uzun süre saklanır

- Dilimlenmiş limonları da aynı poşete yerleştirip havasını alarak buzdolabının serin bölgesinde 3 veya 4 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. 

Limon saklama yöntemi

- Limonları parçalarına ayırabilir, derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Limonları dairesel ya da yarım ay şekilde kesmeniz daha doğru olacaktır.

Limon nasıl saklanır?

- Dairesel ya da yarım ay şekilde kestiğiniz limonları pişirme kağıdı serili tepsiye veya geniş düz bir kaba yerleştiriniz.

Limon saklama önerileri

- Son saklama yöntemine geçmeden önce limonların buzlukta don halini alana kadar kalmasını sağlayınız. 

Dondurucuda limon saklamak

- Donmuş limon dilimlerini kilitli poşete alınız ve havasını alarak iyice kapatınız. Tekrar poşeti derin dondurucuya yerleştirip limonları bu yöntemle muhafaza ediniz.

Limon buzdolabında saklanırken nelere dikkat edilir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR