Kereviz seçimi nasıl olmalıdır? Kereviz nasıl temizlenir, kereviz kokusu nasıl engellenir?

İnsan vücudundaki su kaybını önleyen kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Pek çok bayanın kerevizin salatasını veya yemeğini yapmayı sevdiği kereviz, nasıl ayıklanır? Kereviz seçimi nasıl olmalıdır? Kereviz siyahlaştığı zamanki kokusu nasıl engellenir? İşte, kereviz adına dair bilmeniz gereken her şey...

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2020 06:17 GÜNCELLEME 30.03.2020 10:12 Pratik Bilgiler
Kereviz seçimi nasıl olmalıdır? Kereviz nasıl temizlenir, kereviz kokusu nasıl engellenir?
Kereviz seçimi nasıl olmalıdır? Kereviz nasıl temizlenir, kereviz kokusu nasıl engellenir?

Kereviz, şifalı bitkiler arasındadır. Kereviz içinde barındırdığı yükse antioksidan, vitamin ve mineraller ile sağlık deposu sağlamaktadır. Görünümü itibariyle kumlu ve kirli olan kereviz, zaman zaman bayanların ayıklamadan önce korkmalarına neden olabilir. Özellikle siyah renge büründüğü zaman kokusu bir çok kadının rahatsızlık duyduğu ortak problem haline gelmiştir. Peki, sağlıklı deposu olan kereviz nasıl ayıklanır ve rahatsızlık verici olan kokusu nasıl giderilir? Merak ettiğiniz yanıtlara ilişkin yanıtları içeriğimiz bulabilirsiniz...

 

kereviz nasıl ayıklanır

KEREVİZ TEMİZLİĞİ VE SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Kereviz alırken saplarının diri ve yeşil olamamasına dikkat ediniz. Yanlara doğru ayrılmış kerevizlerden uzak durunuz. Taze ve sağlıklı kerevizin sapları sıkı olur ve yukarı doğru bakmaktadır. Yaprakları üzerinde sarı ya da kahverengi bulunan kerevizler hastalık geçirmiş kerevizlerdir.

Kereviz seçimi nasıl olmalıdır

Dikkat etmeniz sağlık açısından önemlidir. Kereviz alırken kerevizin gövdesine bastırın bu kerevizin diriliğini ve tazeliğini anlamanızı sağlayacaktır.

Kereviz nasıl temizlenir

Yumuşak kerevizlerden ise sert olanları tercih etmelisiniz. Aldığınız kerevizlerin tohuma kaçmamış olmasına dikkat ediniz. Bunu kerevizlerin saplarını aralayarak merkezde bulunan dalları kontrol ederek kontrol edebilirsiniz.

Kereviz nasıl temizlenir

Eğer gördüğünüz taze, körpe dallar yerine üzeri tohumlanmış dallar ise almayınız. Bu şekilde geçmiş kerevizler acı, nahoş bir tat verecektir. Kerevizimizi seçtikten sonra, sıra kerevizimizi temizleyerek yemeğe hazır hale getirme işlemine geçebiliriz.

Kereviz seçimi nasıl olmalı

KEREVİZİN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Kereviz karardıkça keskin bir koku ortaya çıkmaktadır. Bu koku çoğu kadının hoşuna gitmemektedir. Kerevizleri pişirmeden evvel, limonlu veya sirkeli su koyduğunuz geniş bir kapta kerevizleri yaklaşık 10 dakika bekleterek bu kokuyu ortadan kaldırabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR