Acil durumlarda evde hangi yiyecekler stoklanmalı?

Koronavirüsü'nün yayılmaya başladığı son zamanlarda, vatandaşlar dışarı çıkmamaya başladı. Bu süreç, evde stok yaptırımını artırdı. Uzun süreli bozulmayan gıdaları, evde acil durumlarda tüketmek için değerlendirebilirsiniz. Peki, eve besin stoku yaparken dikkate alınması gerekenler nelerdir? İşte, sizler için özenle hazırladığımız uzun süre bozulmayan gıda listeleri...

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2020 16:38 GÜNCELLEME 12.03.2020 16:38 Pratik Bilgiler
Acil durumlarda evde hangi yiyecekler stoklanmalı?
Acil durumlarda evde hangi yiyecekler stoklanmalı?

Koronavirüs'e yakalanmamak adına yapılan belli başlı tedbirlerden en önemlisi şüphesiz ev stoku, eğer evinizde kiler gibi boş yeriniz varsa stoklama için hazırsınız demektir. Bazı besinleri stok yapmakta hata yapabilirsiniz. Çabuk bozulan gıdalar, sizleri hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan riske sokabilir. Bu nedenle uzun süre dayanabilen gıdaları stok olarak el altında tutmalısınız. Acil durumlarda, oldukça fayda sağlayacağınız bu besin listeleri ise şöyle;

Evde besin stoku nasıl sağlanır?

Gündelik yaşamda ihmal edilmemesi gereken su tüketimi, normal zamanlarda satın aldığınızdan daha fazla miktarda olmalıdır. Su stokunu mümkün oldukça fazla yapınız.

Evde besin stoku

Tuz, kanın ph seviyesini dengeleyen ideal besin kaynağı tuz, kuvvetli bir mineraldir mikropları pasifleştirme özelliği vardır. Tuzu evde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Evde besin stoku

Bal, hem şeker ihtiyacınızı karşılar hem de vücudunuzun direncini artırır. Bal uzun süreli saklanabilen gıdalar arasındadır.

Evde besin stoku

Pirinç, kuru fasulye, mercimek, bulgur gibi bakliyatlar uzun süreli saklanabilen gıdalar arasındadır. Toza karşı bez torbalarda serin veya kuru yerde muhafaza etmeye özen gösteriniz.

Evde besin stoku

Antibakteriyel özelliğe sahip olan beyaz sirke, evinizde eksik etmemeniz gereken önemli materyaller arasındadır. Antibakteriyel jel yapımında kullanılan sirke, marketlerde yok satması nedeniyle yeteri miktarda satın alacağınız sirke stoku ile evinizde jeli kendiniz hazırlayabilirsiniz. Antibakteriyel jel nasıl hazırlanır? haberimizin içeriğine göz atarak yardım alabilirsiniz.

Evde besin stoku

Konserve ton balığı, uzun süre saklanabilen gıdalar arasındadır. Ancak bir konserveyi açtığınız takdirde bitirmeye özen gösteriniz. Açılan konserve çabuk bozulur.

Evde besin stoku

Zeytin, uzun süre dayanan besinler arasındadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren zeytini yıkamadan doğal hali ile muhafaza ediniz.

Evde besin stoku

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR