Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Mantar nasıl saklanır? Mantar pişirmenin püf noktaları

Değerli besinlerle dolu, kalorileri düşük, lif ve protein kaynakları olan mantarları pişirirken bilinmesi gereken belli başlı püf noktalar vardır. Mantarlar hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için paylaşıyoruz. Mantar nasıl saklanır? Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Merak ettiğiniz soruların yanıtları için haberin içeriğine göz atınız...

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2020 17:15 GÜNCELLEME 15.03.2020 17:15 Pratik Bilgiler
Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Mantar nasıl saklanır? Mantar pişirmenin püf noktaları
Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Mantar nasıl saklanır? Mantar pişirmenin püf noktaları

Mantarlar, sağlık açısından oldukça faydalıdır. İyi bir selenyum kaynağı olan mantarlar, taze tüketilmediği taktirde sağlık açısından zararlı olmaktadır. Doğal mantar tüketirseniz,kanser, kalp hastalıkları, tiroid hastalığı ve depresyon riskini azaltmada yardımcı olacaktır. Bol vitamin kaynaklı mantarları pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, mantar hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar...

Mantar pişirirken bilinmesi gereken püf noktalar

MANTAR TAZESİ NASIL ANLAŞILIR?

Mantarın %90'ı sudur. Tazeliğini koruyan mantar bu suyu hapsetmiştir. Mantarın şapka ve sap kısmında yumuşama başlamışsa su kaybı yaşanmış ve mantar bayatlamaya başlamış demektir. Mantar sert olmalıdır.

Mantar nasıl seçilir

MANTAR NASIL SAKLANIR?

Taze mantar, üzeri açık olarak kuru bir kapta kese kağıdı ile buzdolabının sebzeliğinde 6 gün muhafaza edilebilir. Doğrandıktan sonra kuru olarak buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda saklamanızı öneriyoruz.

Mantar nasıl saklanır

MANTAR PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI;

Mantarın su çekip kararmaması için su da bekletmeden hızlı bir şekilde yıkanıp kurulanması gerekmektedir.

Mantar pişerken suyunu bırakmaktadır. Bu nedenle mantarın bırakacağı su hesaba katılarak, yemeğin suyu ona göre konmalıdır.

Pişerken kararmaması için tencerenin kapağı tencerenin kapağı hafif aralık bırakılmalıdır.

Mantar pişirmenin püf noktaları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR