Üçüncü köprüde kuş göçüne özel çalışma

7 kuş gözlemcisi tarafından yapılan çalışmayla kuş göçleri için köprüye sesli, ışıklı, boyalı uyarılar yerleştirilecek

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2016 08:56 GÜNCELLEME 20.06.2016 09:38 Projeler
Üçüncü köprüde kuş göçüne özel çalışma
Üçüncü köprüde kuş göçüne özel çalışma

İstanbul'un 26 Ağustos'ta hizmete açılacak üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda, biyo çeşitliliği korumak ve kuş göçü sırasında alınacak önlemleri tespit etmek amacıyla çalışma yapılıyor. Uzman ornitolog, akademisyen ve kuş gözlemcisi bir ekibin oluşturduğu 7 kuş gözlemcisi tarafından yapılan çalışmayla, köprünün kuş göçlerine etkisi ortaya konacak. Hazırlanacak rapora göre, kuşların göç ederken köprüden etkilenmemesi için tedbirler alınacak. Köprünün çeşitli noktalarına sesli, ışıklı, boyalı uyarılar yerleştirilecek. Kuş göçlerinin yılın iki döneminde, mart-temmuz ve ağustoskasım ayları içinde gerçekleştiğini belirten ICA Kalite ve Çevre Direktörü Alper Baysal, kuş göçünün Türkiye'de en yoğun yaşandığı bölgelerden birinin İstanbul olduğunu söyledi.

YOĞUNLUK TESPİTİ
Baysal, "Bu çalışmayla kuş göçlerinin yoğunluğu, hangi kuşların hangi zamanda geçtiği, nereden gelip, nereye gittiği belirlenecek. Üremeleri de tespit edilecek. Sonuçlarla, modelleme çalışması yapılacak" dedi.

KUŞLAR İÇİN KAVİS YAPILDI
İzmit Körfez Geçişi, Osman Gazi Köprüsü'ne, kuş türlerinin yaşadığı 'Hersek Lagünü' için kavis verildi. Sabah'ın haberine göre, göçmen kuşların konaklama noktası olan Hersek Lagünü, Osman Gazi Köprüsü'nün şeklini belirlerken, sulak alanın bu çalışmayla kuşlara gelecek yıllarda da ev sahipliği yapması sağlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR