Çanakkale 1915 Köprüsü'ne 5 talip

Temeli 18 Mart'ta atılacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi için beş farklı ülkeden firmanın adı geçiyor

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2017 12:41 GÜNCELLEME 10.01.2017 12:41 Projeler
Çanakkale 1915 Köprüsü'ne 5 talip
Çanakkale 1915 Köprüsü'ne 5 talip

Türkiye'nin dördüncü boğaz geçişi Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart'taki temel atma töreni yaklaşırken inşaat ihalesine katılacak isimler de belirginleşiyor. Gizliliğinin korunduğu 26 Ocak'taki ihale için en az beş grup yarışacak. 5 milyar dolar değerindeki ihalenin Güney Kore, Japonya, Çin, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden talipleri var.

Bloomberg'e konuşan iki kaynak, Japonya'nın en büyük ikinci ticaret şirketi Itochu ile çelik köprü ve çeşitli ağır sanayi dallarına yönelik makine imalatında faaliyet gösteren Japon firması IHI Corporation, ihaleye Nurol Holding ve Makyol İnşaat'la birlikte gireceğini söyledi. Diğer üç kaynağın verdiği bilgiye göre ise Hyundai, İtalyan inşaat şirketi Astaldi, İçtaş ve Kalyon İnşaat'la birlikte teklif sunmayı planlıyor. Astaldi ayrıca, 7,5 milyar dolar değerindeki İstanbul-İzmir otoyolunun yüklenicilerinden Cengiz ve Kolin İnşaat'ın Çinli inşaat devi Sichuan Road and Bridge Co. (CRBC) ile katılacağı ihaleye Birleşik Arap Emirlikleri'nden SK Mühendislik ve İnşaat Şirketi ve Güney Koreli Daelim Industrial Co., Limak ve Yapı Merkezi İnşaat ile dâhil olacak.

İhale koşullarına göre gruplar, ihaleye katılabilmek için 100 milyon lira (27 milyon dolar) taahhüt etmek zorunda. Bloomberg'in haberine göre başka şirketlerin taleplerini toplamak için ihale tarihi ertelenebilir.

İSTANBUL'U KUZEY EGE'YE BAĞLAYACAK YOL

Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul'un güneyindeki Silivir ilçesine bağlı Kınalı Köyü'nden başlayacak, Tekirdağ ve Çanakkale'den geçerek Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde sona erecek 352 kilometrelik otoyol projesinin bir parçası.

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu bölgelerini birleştirecek 2 bin 23 metre uzunluğundaki köprünün inşaatının dört yıl sürmesi planlanıyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakanım ceyhan yumurtalık ile arsus madenli köyü arasına denize köprü yapın iki taraftan da denizin bir kısmını doldurun villa yapın arap kardeşlerimize satın,ihalasinide araplara yap işlet modeliyle verin sonrada,dörtyol ile hassa yı birleştirecek yol tuneli açın,körfez sıkışmış vaziyette dağa dayanmış.
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    İtalyayı Çini çıkarar avrupa ya su bile yooook.
    Cevapla
  • VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Ab ülkeleri ne verilmemeli, bize mermi olarak geri dönüyor.
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    tabiki talibi çok olacak. en az 20 yıl devlet garantisinde para alacaklar.
    Cevapla
  • ümit durgun 7 yıl önce Şikayet Et
    köprüye mutlaka hızlı tren eklenmeli İzmir Bandırma tren hattı buraya bğlanmalı herkesi bu yönde yazmaya aciz bir mühendis olarak davet ediyorum
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    konvansiyonel hat olmaz mı ? tarım ürünleri de taşınacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR