Türkiye Davos'un pabucunu dama atacak

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’ın hak ettiği noktaya ulaşması için Bakanlık düğmeye bastı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2018 13:46 GÜNCELLEME 10.01.2018 13:46 Projeler
Türkiye Davos'un pabucunu dama atacak
Türkiye Davos'un pabucunu dama atacak

Uludağ'ı uluslararası alanda zirveye taşıyacak önemli bir girişim için çalışmalar başlatıldı. 2019 yılının Ocak ayında bölgede dünya liderlerinin ağırlandığı bir liderler zirvesi düzenlenmesi planlanıyor. Bu zirve ile Davos'un pabucu da dama atılacak.

Bölgedeki çoğu kaçak ve görüntü kirliliğine neden olan yapılar yıkıldı. Sırada ise kamuya ait tesisler var. Uludağ’da hali hazırda işletilen tüm özel tesisler de mercek altında. Bölgedeki yıpranmış otellerin yenilenmesi için bir çalışma başlatılacak. Artık Uludağ’da çöp kutusuna kadar her şeyin bir standardı olacak.

DAVOS'UN PABUCUNU DAMA ATACAK ZİRVE GELİYOR

Dünyanın her yerinden dört mevsim turist çekilmesi için Uludağ’a yönelik tanıtım atağı da gündemde. Öncelikli olarak Uludağ’ı uluslararası arenada temsil edecek bir logo hazırlanacak. Tanıtımda Uludağ’ı zirveye çıkartacak en önemli girişim ise önümüzdeki yıl düzenlenmesi planlanan uluslararası zirve olacak. Dünya liderlerinin ağırlanmasının planlandığı zirve ile Davos’un pabucunun dama atılması hedefleniyor…

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Valisi İzzettin Küçük, hali hazırda Bursa’ya önemli projeler yapıldığını, düzenlenecek zirve ile söz konusu yatırımların artacağını açıkladı.

YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ

‘’Bünyesinde iş dünyası için otel binası, tez odaları, grup çalışma odaları, kütüphane, konferans salonları, kafeterya, restoranlar, yüzme havuzları, spor ve SPA merkezini barındıran Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin temelinin atıldığını belirten Bursa Valisi Küçük, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayat geçirilen yatırımın sene sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

KONGRE MERKEZİ YAPILACAK

Uludağ’ın dört mevsim turist çekmesi ve hak ettiği konuma yükselmesi için bölgeye pek çok yatırımın yapıldığının altını da çizen Vali Küçük, bölgede katlı otoparkları ve pist alanlarının yanı sıra bir de kongre merkezi yapılacağını belirtti.

2019’A KADAR TAMAMLANACAK

Uludağ’a geliş-gidişleri rahatlatmak için bölgede yol genişletme çalışmalarının da gerçekleştirildiğini aktaran Vali Küçük, Zirvenin düzenleneceği 2019’un Ocak ayına kadar tüm çalışmaların tamamlanmasının planlandığını söyledi.

FİNANSMAN İÇİN TAM DESTEK

Projenin finansmanına ilişkin detayları da paylaşan Vali Küçük, “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi zaten Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanıyor. Oteller özel şirketler tarafından yapılıyor. Dünya çapında düzenlenecek Liderler Zirvesi’nin ise devlet destekli olması, hükümet tarafından karşılanması bekleniyor. Bununla birlikte biz de Valilik olarak elimizden gelen desteği sağlarız” diye konuştu.

ULUDAĞ LEVEL ATLAYACAK

Önümüzdeki sene düzenlenecek uluslararası çaptaki dünya liderler zirvesi ile Uludağ’ın yeni bir ‘level’a geçeceğini söyleyen Bursa Valisi Küçük, “Uludağ şu anda bir kayak merkezi ve yüzde 80-90 oranında Türk turistleri ağırlıyor. Yapılacak yeni yatırımlar ve düzenlenecek bu zirve ile birlikte Uludağ kongre merkezinin de başkenti olacak. Bölgede turizm canlanacak ve sadece birkaç ay turist çeken bölge, yılın 12 ayında da büyük ilgi odağı olacak. Davos gibi Bursa’nın da ismi uluslararası alanda ön plana çıkacak” açıklamasında bulundu.

DAVOS

Karla kaplı güzelliği ve kayak merkezi ile ön plana çıkan Davos, Uludağ ile benzerlik gösteriyor. Yapılacak yatırımlar ve düzenlenecek zirve ile Uludağ’ın Davos gibi dünya çapında ses getirmesi amaçlanıyor. Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlendiği için "Davos Zirvesi" de denilen "Dünya Ekonomik Forumu" (WEF) 1971 yılında, Cenevre Üniversitesi'nde işletme profesörü Klaus Schwab tarafından kuruldu. Amaç, uluslararası anlaşmazlıkları çözmek için bir platform oluşturmaktı. Siyasi liderler foruma ilk kez 1974 yılında davet edildi.

Dünya Ekonomik Forumu, zamanla önde gelen işadamları ve siyasetçileri bir araya getirerek küresel sorunların tartışıldığı bir zirve haline geldi. Forum, konferansların yanı sıra araştırma raporları da yayınlıyor. Zirve 100'den fazla ülkeden yaklaşık 3 bin siyasetçi ve iş dünyasının liderlerini bir araya getiriyor.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • BİLGİNAKREP 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'daki saraylar ve çamlıca nasıl içki içen bir avuç ELİT in elindeydi şimdi artık halka açık Uludağ'ıda halka elverişli duruma getirmek lazım
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Uludağ yerine Palandökene yapılmalı bu yatırım. Hep Batıya ver hep Batıya. Sonra insanlar doğuya atanmak istemeynce isyan et, doğuy kimse gitmiyor diye. Gitmez tabi.palandöken Türkiyenin enbüyük ve elverişli kayak pisti. Halihazrda bi çok otel de var. Bursa zaten gelişmiş Erzurum hani cazibe merkezi projesinde kış turizmi merkezi olacaktı?
    Cevapla
  • hacı yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence yer palandöken ve sarıkamış olmalı hem gelişim, hem turizmin çeşitlendirilmesi bakımından daha yararlı olacaktır. Zaten uludağımız dünyaca tanınıyor.
    Cevapla
  • Ali Kibar 6 yıl önce Şikayet Et
    VALLAHI cok sevindim turkiye vatandasi olarak cokgururlandim Allah razi olsun her Kim yapimina onerisine fikrine sonsuz teseikkurler turkiyem
    Cevapla
  • kars 6 yıl önce Şikayet Et
    Sarıkamış ı ne davos ne de alpler tutar. Sarıkamışı neden tanıtmıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR