EBA'da ramazan manileriyle çocukların neşesi oldu

Çocuklar, EBA’da "Erzurum ağzı" ile söylenen ramazan manileriyle hem öğreniyor hem eğleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2021 12:46 GÜNCELLEME 06.05.2021 12:46 RAMAZAN
EBA'da ramazan manileriyle çocukların neşesi oldu
EBA'da ramazan manileriyle çocukların neşesi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürütülen "Anadolu Masalları Projesi 81 ilde 81 Masal Evi" çalışmaları kapsamında açılan Erzurum Anadolu Masal Evi, hem öğrencilere hem de yetişkinlerin gelişimine olanak sağlıyor.

SINIFLARA ÇEVRİMİÇİ MİSAFİR OLUYOR

Öğrencilere yönelik masal anlatımları, atölye çalışmaları, ebru sanatı, resim çalışmaları, masal şarkıları, türküler ile vantrilok gösterisinin yapıldığı evde, şimdi Kovid-19 nedeniyle sakinlik yaşanıyor. Burada görevli okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Betül Ölmez ise anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilere EBA üzerinden ramazan manileri seslendiriyor. İdareci ve öğretmenlerle görüşerek sınıflara çevrim içi misafir olan Ölmez, öğrencileri Erzurum ağzı ile söylediği birbirinden farklı manilerle hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARA AKTARIYOR

Ölmez, yaptığı açıklamada, Erzurum Anadolu Masal Evi'nde Kovid-19 öncesi yüzlerce çocuğu ağırlayıp yüz yüze çok güzel etkinlikler yaptıklarını belirtti. Birçok atölyede öğrencilere eğitimler verildiğini ifade eden Ölmez, masal atölyesinde kuklalarla, masal anlatan görevlilerle birlikte çok güzel etkinlikler yaparak kültürü çocuklara aksettirmeye çalıştıklarını söyledi.

AMAÇ ÇOCUKLARDAKİ KAYGI BOZUKLUĞUNU AZALTMAK

Ölmez, çocuklara kısıtlamanın olumsuz etkilerini hissettirmemeye çalıştıklarını dile getirerek, "Kısıtlama nedeniyle yüz yüze faaliyetlerimize ara verdik ancak kuklalarımla birlikte çocukların kaygı düzeyini azaltma adına online ortamda çocuklara eğitim vermeye devam ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda çocuklarla buluşuyoruz." dedi.

HEM EĞLENDİRİYOR HEM ÖĞRETİYOR

"Akasya", "Çınar" ve "Gülbeyaz Nine" adında üç kukla karakterlerinin bulunduğunu ifade eden Ölmez, bu karakterlerle çocuklara geçmişi anlatmaya, onlarla etkinlikler yapmaya çalıştığını anlattı. Ölmez, kukla karakterlerinin daha çok oyun odaklı olduğuna işaret ederek, "Gülbeyaz Nine biraz daha kültür aktarımı üzerine. Özellikle ramazan ayı olması nedeniyle onlara maniler söylüyorum. Ramazanın önemiyle ilgili Erzurum ağzıyla çocuklara ilahiler ve şarkılar aktarmaya çalışıyorum. Amacımız, aktarırken de hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlamak. Çok güzel geri dönüşler alıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR