"Kutsal Caminin Hizmetkârı" projesinde umrecilere hizmet genişliyor

Kutsal Evin Hacılarının dini deneyimini zenginleştirmeye amaçlayan "Kutsal Caminin Hizmetkârı" projesinde umrecilere verilen hizmet genişletildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2023 13:07 GÜNCELLEME 19.04.2023 13:07 RAMAZAN
"Kutsal Caminin Hizmetkârı" projesinde umrecilere hizmet genişliyor
"Kutsal Caminin Hizmetkârı" projesinde umrecilere hizmet genişliyor

Dünyanın doğusundan ve batısından umre ibadetlerini yerine getirmek için Suudi Arabistan Krallığı'na gelen misafirlerin hizmeti artık sadece devlet kurumlarıyla sınırlı değil, bu da hem umrecilerin hizmet konusunda bir dizi kar amacı gütmeyen sektörün girişine katkıda bulunuyor hem de Kutsal Evin Hacıların dini deneyimini zenginleştirmeye amaçlıyor.

Umrecilere hizmet etmek için STK'lar tarafından üstlenilen bu gelişimsel hamleler, Krallığın insani imajını güçlendirmedeki rolüne ek olarak, 2030 yılına kadar yaklaşık 30 milyon Umreciyi çekmeyi amaçlayan Suudi hükümetinin "2030 Vizyonu" kapsamında hayata geçirmek istediği projelerle ulaşmaya dayanmaktadır.

Toplumun ulusal düzeyde değerini kanıtlamış Suudi modelleri arasında, Mekke-i Mükerreme'deki Semt Merkezleri Derneği tarafından hükümetin "İhsan Platformu" ile işbirliği içinde başlatılan "Rahman Misafirinin Hizmetkarı" projesi yer alıyor. Bu proje Kutsal Toprakları yüceltme çerçevesinde hacı adaylarına kaliteli hizmetler sunmayı; onlara dini tecrübe ve hizmetlerin zenginleştirilmesine katkıda bulunmaya ve hacıların sulama kavramının teşvik edilmesine katkıda bulunmak.

Suudi Arabistan resmi Ajansı'na (SPA) haberine göre, "Rahman'ın Misafirinin Hizmetkarı" projesi, önümüzdeki Temmuz ayına kadar devam edecek bir kültürel ve dini kalkınma projesi.

Mübarek Ramazan ayında başlatılan ilk girişim, Mescid-i Haram'ın bitişiğindeki çeşitli noktalarda hacı ve ziyaretçilere yaklaşık 50 milyon su şişesi dağıtmayı amaçlayan "Sulama" girişimidir. İlerleyen günlerde de , bu girişimi, "Cidde ve Taif" şehirlerinde hacıların bulunduğu yerleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu girişim kapsamında Kutsal Topraklar'da yaklaşık 250 bin sahur ve iftar yemeği dağıtılıyor, kayıplara rehberlik etme, ibadet edenlerin hareketini ve trafiği düzenleme, araçları itme ve diğer girişimler bulunuyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR