İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu

.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 00:02 GÜNCELLEME 28.09.2024 00:02 RESMİ İLANLAR
İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu
İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu

Örnek No:55*

T.C.
İSTANBUL ANADOLU
SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

2023/50 SATIŞ

TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/50 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Davaya konu taşınmaz Valide-i Atik Mahallesi Dr. Fahri Atabey Caddesi No: 105, İclal Apartmanı, Kat: zemin, Daire: 9 Üsküdar / İstanbul (483 Ada 14 No'lu Parsel) açık posta adresinde konumludur. Taşınmaza ulaşım için, bölgenin ana arterlerinden olan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde doğu istikametine ilerlenirken Kadıköy Askerlik Şubesinin bulunduğu yerden sola dönülerek Dr. Fahri Atabey Caddesine dönülür. Davaya konu taşınmazın konumlu olduğu bina bu cadde üzerinde sağ kol hizasında
konumludur. Davaya konu taşınmazın konumlu olduğu bina Dr. Fahri Atabey Caddesine cephelidir. Bölgeye toplu taşıma ve özel araçlar ile ulaşmak mümkündür. Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede mesken ve ofis olarak kullanılan 6-8 katlı yapılar bulunmaktadır. Yapılaşmanın yeterli yoğunlukta olduğu bölgede, sosyal yaşamın gerektirdiği konut alanları yakınında, market, benzeri ticari birimler, sağlık ocağı, okul, çocuk parkı gibi ihtiyaçlar yakın mesafeden karşılanabilmektedir. Bölge alt ve orta düzey gelir grubuna sahip toplum kesimlerince ikamet ve ticaret amaçlı, tercih edilmektedir. Bölgenin genel yapılaşma tarzı, plancılık ilkeleri ile yeterli derecede uyumludur. Bölgede alt yapı tamdır. Taşınmaz Üsküdar ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Davaya konu taşınmazın konumlu olduğu parsel üzerinde ayrık-blok düzende inşa edilmiş 1 adet bina bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu bina ayrık-blok nizam ve betonarme karkas yapı tarzında 2 bodrum kat + zemin kat + 3 normal katlı olarak inşa edilmiştir. Binanın 2. Bodrum katında 3 adet dükkan, 1.Bodrum katında 3 adet daire,
zemin katında 3 adet daire, 1. Normal katında 3 adet daire, 2. Normal katında 3 adet daire, 3.Normal katında 3 adet daire bulunmaktadır. Binada toplam 18 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Ana yapının girişi 2. Bodrum kat seviyesinden sağlanmakta olup, Yapı giriş holü döşemesi, kat holleri döşemeleri ve merdiven ve sahanlıkları mermer kaplıdır. Davaya konu daire nitelikli 9 bağımsız bölüm nolu taşınmaz zemin katta konumludur. Fiiliyatta 2. Normal kat görünümündedir. Dava konusu taşınmaz antre, hol, salon, 2 adet oda, mutfak, banyo ve balkon hacimlerinden oluşmakta olup yaklaşık olarak brüt65 m² kullanım alanına sahiptir. Dairenin oda ve salon zeminleri laminat parke kaplı, duvarları saten boyalı, tavanları ise plastik boyalıdır. Islak hacimleri ve mutfağın zeminleri seramik, ıslak hacimlerin duvarları fayans kaplı, tavanlar ise plastik boyalıdır. Mutfak tezgahı granit, dolapları mdfdir. Banyo vitrifiye ve ekipmanları tamdır. Giriş kapısı çelik, iç kapılar ahşap doğramadır. Pencere doğramaları ise PVC.den mamuldür. Isınma doğalgaz yakıtlı kat kaloriferi ile sağlanmaktadır.
Adresi : Valide Atik Mah. Dr. Fahri Atabey Cad. No:105 Zemin Kat D:9Üsküdar / İSTANBUL
Arsa Payı : 90/1680
İmar Durumu :Taşınmazın, yerinin doğruluğu, Üsküdar Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde incelenen imar planı üzerinden ve tkgm.gov.tr online parsel sorgu sisteminden yapılan incelemeler suretiyle tespit edilmiştir. Üsküdar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü” nde edinilen şifahi bilgiye göre dava konusu taşınmazın konumlu olduğu parsel 09.06.2006 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Üsküdar Merkez Bölgesi Uygulama İmar Planı paftasında 2. Ve 3.Derece Kentsel ve Bölgesel İş Merkezleri Alanı” olarak gösterilen bölgede kaldığı öğrenilmiştir. Plan notlarına göre yapılaşma şartları “İnşaat Nizamı: Blok, Hmax 12,50” şeklindedir. Ayrıca edinilen bilgiye göre parselin bir kısmının yolda kaldığı öğrenilmiştir.
Kıymeti : 2.300.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

Artırma Bilgileri

1.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 28/11/2024 - 10:31
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 05/12/2024 - 10:31
2.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 23/12/2024 - 10:31
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 30/12/2024 - 10:31

16/09/2024

(İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

#ilangovtr Basın no ILN02095554

KAYNAK : ILN02095554
Melike Şahin Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Şahin
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR