Mustafa dedeye 3 araba teklif ettiler, yine de vazgeçmedi!

Rize'de yaşayan 85 yaşındaki klasik araba sevdalısı Mustafa Akbeniz, 1973 model arabası için kendisine teklif edilen 3 tane arabayı kabul etmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 10:21 GÜNCELLEME 18.09.2024 23:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Mustafa dedeye 3 araba teklif ettiler, yine de vazgeçmedi!
Mustafa dedeye 3 araba teklif ettiler, yine de vazgeçmedi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mustafa Akbeniz, klasik araba sevdasının çocukluk yıllarından itibaren başladığını belirtti. 

Akbeniz, 2005 yılında 1973 Model Cadillac Fletwood marka aracı İstanbul'dan iyi bir ücret karşılığında satın aldı. Aldığı arabaya gözü gibi bakan Akbeniz, yıllarca bir çok araba değiştirmesine rağmen Cadillac'tan vazgeçemedi.

1986 yılında vizyona giren "Tarzan Rıfkı" ve televizyon kanallarında yayınlanan "Ezel" dizisinde de Akbeniz'in kullandığı bu araç yer aldı. Akbeniz, klasik arabasına gelen satış tekliflerinin hepsini reddetti.

"BU ARABA İÇİN 3 TANE ARABA TEKLİF ETTİLER"

Arabası için kendisine gelen teklifleri reddettiğini belirten Mustafa Akbeniz, “Bu arabanın özelliği bir defa isminin bir şerefi var. ABD'nin bu modeldeki ilk ve son arabasıdır. Bu araba lüks arabadır. Bunu herkes kullanamaz. Bu arabayla gezilmez. Akaryakıtı fazladır. Resmi yerlere bu arabayla giderim. İstanbul'a bu arabayla gittim. Ben çok araba değiştim. Bu işe son olarak bu araba dedim. Bana bu araba için 3 tane araba teklif ettiler. Ben 5 tane istedim. Öyle anlaşamadık. Bu arabayı aldığım zaman 30 bin dolara almıştım. O zamanın parasıyla. Ben eski arabayı severim. Yeni arabayı fazla sevmem. Ben arabaya binmek istersem buna binerim. 50-60 tane araba elimden geldi geçti. Bu araba normalde garaj arabasıdır. Bu memleket rutubetli bir memleket. Bu araba özel arabadır. Park etmek için belediyeden özel yer istedim. Olmaz dediler.” ifadelerini kullandı.

"BU SEVDA DEDEDEN TORUNA GEÇİYOR"

Klasik araba sevdasının dededen toruna geçtiğini ifade eden torun Musa Akbeniz ise, “Kemal Sunal'ın 'Tarzan Rıfkı' projesinde yer aldı. Bir de 'Ezel' filminde Ramiz Karaeski'nin filminde oynadı bu araç. Biz de bu araca heves ettik. Dededen dolayı. Küçük araçlar hoşumuza gitmiyor. Bu araç diğer araçlara göre farkı oluyor. Araba çok rahat. Otobanda bu araba kendini süzüyor. Dededen de bize kalacak. Bizde bu arabayla devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • SonMohikan20232071 13 saat önce Şikayet Et
    Dede tam bir Rizeli. 3 tane verdiler ben 5 tane istedim diyor :) Bu yaştan sonra 5 taneyi ne yapacaktı acaba
    Cevapla
  • mrtyzc 14 saat önce Şikayet Et
    Araç bu yaa dedecim buna tapmak sana yakışmadı. 3 vermişler 5 istemiş de çok samimi gelmiyor. çok seviyorsan 10 da verseler vermezsin zaten. dünya malı boş işler amcam
    Cevapla
  • Ali 16 saat önce Şikayet Et
    Dede senin ne işin var arabayla ahirete çalış
    Cevapla
  • Recep 17 saat önce Şikayet Et
    Boş işler
    Cevapla
  • mert 22 saat önce Şikayet Et
    böyle antik araclar Traktörden farki yok emniyet hic yok!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR