Müslümanca direniş nasıl olur Türklerden gördük

Aliya’nın dava arkadaşı Sudanlı Müslüman yazar ve aktivist Dr. Fatih Ali Hasaneyn, darbe sırasında ülkesinde Türkiye lehine mücadele verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2016 14:24 GÜNCELLEME 28.08.2016 14:38 RÖPORTAJ
Müslümanca direniş nasıl olur Türklerden gördük
Müslümanca direniş nasıl olur Türklerden gördük

Darbe girişimine karşı verilen mücadeleye dünya geneli sessiz kalırken bazı ülkeler açıkça Türk halkının yanında yer aldığını dile getirdi. Hain cunta askerlerine ilk saatlerden itibaren tepkisini ortaya koyan Sudan Müslümanları, aktivist ve yazar Dr. Fatih Ali Hasaneyn önderliğinde o gece Türk konsolosluğu önünde nöbet tuttu.

70 yaşındaki Sudanlı yazar ve düşünür Hasaneyn, o geceyi anlatırken “Saat 3'te zafer haberi gelir gelmez Yeni Türkiye'nin miladını tebrik ettik. Herkes Türkiye'de olanların ilahi mucize olduğunu söylüyor. Silahsız halkın F16 uçaklarına, tanklara karşı direnişi söz konusu. Ancak Türk halkının öyle bir silahları vardı ki o silah ne Amerikan ne İngiliz ne de Fransız fabrikalarında üretiliyordu. O silah İslam'ın, imanın ve Allah'a tevekkülün silahıydı” diyor. Sudanlı yazar ve aktivist ile FETÖ'nün darbe girişimi, Türk milletinin direniş ruhu, Avrupa Müslümanları ve Aliya'nın Bosnası'nı konuştuk.

Türk halkını darbeye karşı duruşunu ve direnişini takip ettiniz mi? Darbeye “Hayır” diyen bu mücadele için ne söylemek istersiniz?

Evet, ben ve bütün Arap-İslam ülkeleri darbenin girişiminden itibaren püskürtülmesine kadar gelişmeleri takip ettik. Sudan halkı olarak birkaç Türk kardeşimizle birlikte medya araçları yoluyla darbenin bütün aşamalarını takip ettik. 15 Temmuz gecesi saat 12'den itibaren Müslüman Sudanlı ve Türkler olarak Türk Konsolosluğu'nda bekledik. Gece 03.00'te zafer haberi gelir gelmez Yeni Türkiye'nin miladını tebrik ettik. Herkes Türkiye'de olanların ilahi mucize olduğunu söylüyor. Silahsız halkın F16 uçaklarına, tanklara karşı direnişi söz konusu. Ancak Türk halkının öyle bir silahı vardı ki o silah ne Amerikan ne İngiliz ne de Fransız fabrikalarında üretiliyordu. O silah İslam'ın, imanın ve Allah'a tevekkülün silahıydı. Türk halkı evden çıkmadan önce abdest aldı ve meydanlarda Ya Allah Bismillah Allahu Ekber sloganlarını attı. Biz bu sayede Müslümanca direniş nasıl olur Türkler'den gördük.

TERÖR DESTEKÇİSİ ÜLKELER İSLAM DÜŞMANI

Darbe öncesi ve sonrasında Batı medyasının yalan haberlerine şahit olduk. Arap medyası bu açıdan ne durumda?

Evet, Batı medyası bütün seviyelerde yalan haber üretiyor. Bir dönem ABD eski başkanı George Bush'un Irak'taki silahlar hakkındaki yalanından dolayı İngiltere Başkanı Tony Blair özür dilemişti. Milyonlarca Arap ve Müslüman öldü, bölge savaşları yayıldı ve hala sürüyor. Yaklaşık 54 terör örgütünü Ehli Sünnet Vel-cemaati öldürmek için kurdurdular. Bunca olanlardan sonra özür ne işimize yarayacak? Arap Medyasında bölgesel menfaatler sebebiyle her kurum kendi davasını savunuyor. Bunun için Arap medyasının hiçbir etkisi yok. İslami davalar uğruna Arap medyasının birleşmesi şarttır. Bu şekilde onlardan daha güçlü, dayanışma ve işbirliği içerisinde oluruz.

Fethullah Gülen Cemaatinin bir terör örgütü olduğunu öğrendik. Bu örgütün en başta Amerika olmak üzere diğer ülkelerden yardım aldığını düşünüyor musunuz?

Evet, Gülen'in kurduğu yapı bir terör örgütüdür ve bilinen o ki terör örgütlerinin masrafları çok büyük olur. Yani dev bir finansmanı olmasa böyle kapsamlı çalışamaz. Aynı şekilde hiçbir merkez terörü teşvik etmez; İslam düşmanları hariç. Yani terör destekçisi ülkeler İslam düşmanı. Siyonist Yahudiler ve Masonlar Müslüman ülkelere karşı savaşmak için birçok konuda büyük harcamalar yapar. MOSSAD, Amerika, IPAD İsrail dostları... Sonrasında Fransa, Almanya, komünist bile olmayan dinsiz, katil PKK destekçisi oluşumlara yardım ediyor. Ayrıca bazı Türk vatandaşlara karşı yapılan yakma, yıkma saldırılarına müdahale etmiyorlar. İngiltere'de ise bir bürokrat, Türkiye aleyhinde çalışmalar yapmak, AB üyeliğini engellemek için 150 bin £ harcadığını itiraf etti. İşte bu deliller Gülen terör örgütünün destekçilerini ortaya çıkartıyor.

YORUMLAR 4
  • inanan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'nin 1 numaralı düşmanı başta almanya olmak üzere amerika fransa ıngiltere çünkü ıslami en güçlü şekilde yaşayan ülke olduğumuz için hedefte biz varız. Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de ürettikleri arabaları ve diğer ürünlerini alarak bir anlamda Batılıları desteklemiş oluyoruz. Artık bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz lazım.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    araplar ne zaman kendi devletlerinin yanlışını görecek ?? lütfen artık birileri bişey yapsın yaaa dünyanın heryeri yanıyor arabistan bizim yardım ettiğimiz kadar yardım tmiyor...sözde petrol kralı bunlar
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatları dip seviyelerde, adamlar da sıkıntıda yani. Ayrıca Arabistan'da da işler sıkıntılı. Amerika'nın kontrolünde FETÖ tarzında bir oluşum orada da var. Herifler gönüllü amerikancı ve mevcut kraldan hiç hoşlanmıyorlar. Onları temizlemek Türkiye'de FETÖ'yü temizlemekten daha zor. Çünkü iş kraliyet ailesine kadar uzanıyor. Kral da astığım astık kestiğim kestik diyemiyor. İstediği manevrayı kolay kolay yapamıyor. Tek yol Amerikan çıkarlarına kölelik orada.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR