Yenilmez: 15 Temmuz için tiyatro diyenler ahlaksız

Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini ve Altın Kelebek Ödül törenini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2016 11:24 GÜNCELLEME 21.11.2016 13:17 RÖPORTAJ
Yenilmez: 15 Temmuz için tiyatro diyenler ahlaksız
Yenilmez: 15 Temmuz için tiyatro diyenler ahlaksız

15 Temmuz darbe girişimine tiyatro diyenler bağlamında ele alırsak, bir tiyatrocu olarak siz hiç böyle kanlı bir tiyatro oyunu yazdınız mı, izlediniz mi?

Hiçbir tiyatro yazarı böyle bir oyun yazmaya cesaret edemez. Hele ki yazarın kendisi namlunun ucuna kendini koymuşsa hiç cesaret edemez. Bu iftira başka bir tür ahlaksızlık. Bizim tanklarımız Musul sınırlarında misak-ı milli savaşı içindeyken mesele ortadadır. Bu başarısız darbe girişimi değil, başarısız bir işgal girişimidir ve bu darbe girişimine karışanların hepsi vatana ihanetten yargılanmalıdır.

Geçtiğimiz hafta Altın Kelebek ödüllerinde Diriliş Ertuğrul ekibine yapılan saygısızlığı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Planlı, programlı, her bir karesi hesaplanmış bir itibarsızlaştırma operasyonu idi. Diriliş Ertuğrul'un sadece Süleyman Şah ismini bile bu millete öğretmiş olması, bugünkü Musul operasyonunu anlamlaştırmıştır. Bundan rahatsız oluyorlar.

Bizim niye ödül törenimiz yok

Altın Kelebek tarzı ödül törenlerinde sizi en çok hangi ayrıntı rahatsız ediyor?

Öbür mahallenin ahlaksız adamları, tetikçi olarak karşımıza bizim içimizden devşirdikleri çocukları; yani Elmalılı Mehmet Hamdi Yazır'ın torunu Okan Bayülgen ve imam hatip mezunu Ahmet Hakan gibilerini çıkarıyor. Okan konservatuar mezunu kötü bir oyuncudur. Çirkin ve ahlaksızca bir itibarsızlaştırma yaptı. Ama şunu da sorgulamamız lazım; Elin adımı kırk yıldır Altın Kelebek diye bir ödül töreni yaparken bizim niye uğur böceği adında bir ödül törenimiz yok. 

Yenilmez Sanat Merkezi olarak yeni nesillere vereceğiniz en büyük mesaj nedir?

Sanatın toplumları terbiye etmek gibi bir görevi yoktur, sanat ayna tutar. Biz de ayna üretmeye çalışıyoruz. Yenilmez Sanat Merkezi'nin Şırnak'ta yetiştirdiği bir öğretmen, köylerde tiyatro öğretmeye çalışıyor. Kıbrıs, Londra, ABD ve Rusya'da da varız. Mehmet Akif'in hayatını ilk tiyatrolaştıran biziz. Biz gelecek nesle belge bırakıyoruz.

Bayülgen kötü oyuncu

Öbür mahallenin ahlaksız adamları, tetikçi olarak karşımıza bizim içimizden devşirdikleri çocukları; yani Elmalılı Mehmet Hamdi Yazır'ın torunu Okan Bayülgen ve imam hatip mezunu Ahmet Hakan gibilerini çıkarıyor. Okan konservatuar mezunu kötü bir oyuncudur.

KAYNAK : Özlem Doğan - Milat
YORUMLAR 4
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz vesselam
    Cevapla
  • ayfer 7 yıl önce Şikayet Et
    Saygıdeğer sanatçı Ahmet yenimez bey ALLAH sizden razı olsun ülkemizin sizin gibi gerçekten sanatını hakkıyla yapan ve ülkesini seven değerlere ihtiyacı var yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne hacet!!!!! Sen çoooook yaşa Ahmet abi sevgiler saygılar sana olsun iyi mert yürekli adam :)))
    Cevapla
  • Selim Özek van 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden de razı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR